Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Αγωνιστική απάντηση ενάντια στον νέο γύρο αντικομμουνιστικής βίας

Το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) καταγγέλλει επιθέσεις ένοπλων ομάδων του κυβερνητικού BJP σε γραφεία του Κόμματος και σπίτια αγωνιστών

Από χτεσινές κινητοποιήσεις του ΚΚΙ (Μ)
Από χτεσινές κινητοποιήσεις του ΚΚΙ (Μ)
Μέρα πανεθνικής δράσης οργανώνει σήμερα το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), καταγγέλλοντας επιθέσεις οπλισμένων ομάδων του κυβερνώντος ινδουιστικού κόμματος BJP σε γραφεία του ΚΚΙ (Μ) και σπίτια αγωνιστών σε όλο το κρατίδιο της Τριπούρα, στη βορειοανατολική Ινδία.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αποτελούν οι επιθέσεις σε γραφεία του κόμματος σε Agartala, Gondachara, Karnal, με ξύλα και πέτρες. Μάλιστα στην Agartala τα γραφεία παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ στην Krishnagar κατέρρευσαν. Το ΚΚΙ (Μ) καταγγέλλει ακόμα ότι στόχος επίθεσης έγινε και το κομβόι του πρώην πρωθυπουργού του κρατιδίου (το ΚΚΙΜ πλειοψηφούσε στην τοπική κυβέρνηση στο διάστημα 1998 - 2008) Manik Sarkar, μέλους του ΠΓ του Κόμματος.

Καταγγέλλονται επίσης βεβήλωση μνημείων και αγαλμάτων που είχε ανεγείρει το Κόμμα, αλλά και ολιγωρία της αστυνομίας, που σε πολλές περιπτώσεις ήταν παρούσα σε επιθέσεις αλλά δεν αντέδρασε.

Το ΚΚΙ (Μ) καλεί τον λαό να μην υποκύψει στον νέο γύρο βίας και τρομοκρατίας και ήδη από χτες οργάνωσε σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Ανακοίνωση καταδίκης για τις επιθέσεις κατά του ΚΚΙ(Μ) εξέδωσε και η Εθνική Γραμματεία του ΚΚ Ινδίας, καταγγέλλοντας αντίστοιχες επιθέσεις που έχουν δεχτεί και δικές του δυνάμεις, καλώντας «τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις να αντιταχθούν και να διαδηλώσουν ενάντια σε αυτές τις ωμές επιθέσεις στη δημοκρατία», απαιτώντας και από τις αρχές να «λάβουν τα κατάλληλα μέτρα» ώστε αυτές να σταματήσουν. Ακόμα, ο ΓΓ του ΚΚΙ D. Raja είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον σ. Manik Sarkar, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Κόμματος.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ