Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ
Στο πλευρό των πυρόπληκτων που αγωνίζονται και διεκδικούν

Από τη συγκέντρωση στο Αίγιο
Από τη συγκέντρωση στο Αίγιο
Τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, όπως οι συνέπειες από την πρόσφατη πυρκαγιά, η εξέλιξη της πανδημίας, η ακρίβεια και οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συγκέντρωσης που οργάνωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δυτικής Ελλάδας στο Αίγιο.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αναστασία Αγγελοπούλου, μέλος της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», περιφερειακή σύμβουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Μποδιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας».

Η Αναστασία Αγγελοπούλου απαίτησε «να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας από την πανδημία και συνολικότερα, γιατί η κατάσταση είναι τραγική», επισημαίνοντας ότι «τα νοσοκομεία και οι υποδομές Υγείας μόνο στον νομό μας φρακάρανε, έχουν 100% πληρότητα, δεν υπάρχουν ΜΕΘ, το προσωπικό δεν επαρκεί, το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό έχει φτάσει στα όριά του από 24ωρες εφημερίες, καταβάλλοντας σοβαρή προσπάθεια να στηρίξει, να γιατρέψει τον λαό μας».

Ιδιαίτερα για τις άμεσες ανάγκες στην Αχαΐα, πέρα από την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ανέδειξε την ανάγκη να ξανανοίξουν δύο μεγάλα νοσοκομεία, το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος και το 409 στην Πάτρα.

Η Αναστασία Αγγελοπούλου στο βήμα
Η Αναστασία Αγγελοπούλου στο βήμα
Μιλώντας για τις δασικές πυρκαγιές, στάθηκε στο γεγονός ότι η Περιφέρεια δεν διέθετε τα αναγκαία μηχανήματα τις κρίσιμες ώρες για την κατάσβεσή τους, ενώ σχετικά με τη στάση της πλειοψηφίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και άλλων παρατάξεων, μετά τις καταστροφές, σχολίασε:

«Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της περιφερειακής αρχής για τους πυρόπληκτους, που πραγματοποίησε τη συνεδρίαση του τελευταίου Συμβουλίου στον Πύργο (ως τάχα ένδειξη αλληλεγγύης στους χτυπημένους από την πύρινη λαίλαπα κατοίκους της Ηλείας), χωρίς όμως να καλέσει κανέναν από τους φορείς που τους εκπροσωπούν.

Μάλιστα, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, καταψήφισε το ψήφισμα της Επιτροπής Πυρόπληκτων Ηλείας, που κατατέθηκε από τη "Λαϊκή Συσπείρωση", για τη στήριξη των αιτημάτων των πυρόπληκτων. Παρόμοια αρνητική στάση, όπως της πλειοψηφίας, κράτησαν και άλλοι συνδυασμοί, όπως οι παρατάξεις του πρώην περιφερειάρχη, των Οικολόγων και του Σπηλιόπουλου».

Υπογράμμισε ότι όλοι τους θέλησαν να μείνει η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο μακριά από την ουσία και την αιτία των προβλημάτων. Για τις αναγκαίες αποζημιώσεις σημείωσε: «Εχουμε κατά βάση καμένα αμπέλια και ελαιόδεντρα. Απορρίπτουμε τη λογική των κυβερνώντων για τις αποζημιώσεις αλλού στα 6,5 και αλλού στα 13 ευρώ. Επιμένουμε απαιτώντας πλήρη αποζημίωση για το σύνολο των γεωργικών εκτάσεων, για το χαμένο εισόδημα, πλήρη αποζημίωση χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσα χρόνια χρειαστεί το κάθε δέντρο να αποδώσει».

Ανέδειξε επίσης την ανάγκη για άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, με ευθύνη και της Περιφέρειας «γιατί έρχεται φθινόπωρο, χειμώνας και θα έχουμε νέες καταστροφές. Υπάρχουν ποτάμια, ρέματα, που δεν έχουν γίνει έργα καθαρισμού και διευθέτησης εδώ και χρόνια. Αυτά τα έργα, που πρέπει να είναι σε προτεραιότητα, δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της, όπως και τα αντιπυρικά, τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντισεισμική θωράκιση της χώρας».

Δηλώνοντας την πλήρη στήριξη του ΚΚΕ και των εκλεγμένων του στην Τοπική Διοίκηση στους αγώνες του λαού της περιοχής, κατέληξε στην ομιλία της: «Κάνουμε καθαρό προς όλους τους αρμόδιους να πάρουν τώρα όλα τα μέτρα που απαιτούνται, να σταματήσουν τα επικοινωνιακά τρικ με φωτογραφίες και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Αυτά τα έζησε ο λαός μας στις φωτιές και μας κατακάψανε... Δεν θα επιτρέψουμε να μας πνίξετε ζωντανούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ