Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Με συνελεύσεις, οργάνωση και συντονισμό κλιμακώνουν τον αγώνα

Με συλλογικές διαδικασίες ο πυρόπληκτος λαός της Βόρειας Εύβοιας διαμορφώνει το δικό του σχέδιο, για να μπορέσει να συνεχίσει να ζει στον τόπο του. Αυτό της οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων.

Με παρακαταθήκη το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Στροφυλιάς, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών, του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας και των Επιτροπών Αγώνα, που έχουν συσταθεί στα πυρόπληκτα χωριά της περιοχής, σχεδίασε τους επόμενους σταθμούς της αγωνιστικής διεκδίκησης του λαού της Βόρειας Εύβοιας. Την κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη και στις 6 μ.μ. με κυρίαρχο αίτημα την άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων και τη συναυλία - συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κόμβο της Στροφυλιάς το Σάββατο 2 Οκτώβρη.

Συνελεύσεις των ρετσινάδων και Αγροτικού Συλλόγου

Παράλληλα, την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη και στις 7 μ.μ. το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών θα πραγματοποιήσει συνέλευση στο γήπεδο της Αγίας Αννας, ενώ την επόμενη μέρα, Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη και στις 7 μ.μ., ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας καλεί σε συνέλευση στο Στέκι Αγώνα και Αλληλεγγύης της Στροφυλιάς όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της Βόρειας Εύβοιας.

Την ίδια στιγμή, στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, προγραμματίζονται συνελεύσεις των Επιτροπών Αγώνα με σκοπό την ενημέρωση πάνω στις τελευταίες εξελίξεις και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ηδη το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα στο χωριό Κήρινθος, όπου κυριάρχησαν ο προβληματισμός, η οργή, η ανησυχία των κατοίκων αλλά και η θέληση για συνέχιση του αγώνα. Μάλιστα, κάτοικοι του χωριού πρότειναν εκτός από τις δύο κινητοποιήσεις που έχουν σχεδιαστεί για το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν και άλλες πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις, όπως παραστάσεις διαμαρτυρίας στους δήμους της Βόρειας Εύβοιας.

Η οργή του λαού της Βόρειας Εύβοιας και η αποφασιστικότητα να κλιμακώσει τον δίκαιο αγώνα, για να μπορέσει να συνεχίσει να ζει στον τόπο του, ενισχύθηκαν μετά την παρουσίαση του «σχεδίου ανασυγκρότησης» της κυβέρνησης. Ενός σχεδίου που όχι μόνο δεν δίνει απαντήσεις στα αιτήματα και τις αγωνίες του λαού της περιοχής, αλλά αντίθετα στέκεται απέναντί του, επιδιώκοντας να διαμορφώσει πάνω στην καταστροφή του τόπου ένα κερδοφόρο πεδίο για επιχειρηματικά συμφέροντα.

Με όπλο την αλληλεγγύη

Σύμμαχος και αποκούμπι στον μακρύ και δύσκολο αγώνα που έχει μπροστά του ο λαός της Βόρειας Εύβοιας, για να σταθεί ξανά στα πόδια του, είναι η πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη.

Τα δύο Στέκια Αγώνα και Αλληλεγγύης στη Στροφυλιά και την Ιστιαία συνεχίζουν να αποτελούν το κέντρο αναφοράς των πυρόπληκτων και του λαού της Βόρειας Εύβοιας, τα «στρατηγεία» της οργάνωσης του αγώνα και της αλληλεγγύης. Εκεί φτάνουν οι αποστολές με είδη πρώτης ανάγκης, ζωοτροφές και σχολικά είδη που συγκεντρώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και από το εξωτερικό, τα οποία με οργανωμένο τρόπο και μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα διανέμονται στα χωριά της περιοχής.

Στα δύο Στέκια απευθύνεται ο λαός της περιοχής, για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις, να αναφέρει τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και ταυτόχρονα να πάρει και να δώσει κουράγιο και δύναμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ