Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αρχίζουν την Πέμπτη οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Από τις προετοιμασίες
Από τις προετοιμασίες
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στο νέο χώρο όπου θα κορυφωθούν φέτος οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στις 16 - 17 - 19 Σεπτέμβρη.

Την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί κεντρική πολιτική ομιλία με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ φρόντισαν να φτάσει σε όλες τις γειτονιές και τους δρόμους της πόλης το σύνθημα του Φεστιβάλ, ενώ αντίστοιχα στον χώρο του στρατοπέδου συνεχίζεται η διαμόρφωση του χώρου.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εντάχθηκε και μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στην Κεντρική Σκηνή. Το αφιέρωμα προετοιμάστηκε από το συγκρότημα και τη θεατρική ομάδα της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και έχει τίτλο τον στίχο του Γιάννη Ρίτσου «Αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο!».

Σταθεροί στο ραντεβού τους οι φίλοι του «Κόκκινου Αερόστατου»

Για ακόμη μία φορά, εξάλλου, πιστοί στο ραντεβού χρόνων θα βρίσκονται στο χώρο του Φεστιβάλ οι φίλοι του «Κόκκινου Αερόστατου», οι οποίοι επισκέφτηκαν την Κυριακή το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», γεμίζοντας τον χώρο χαρούμενες παιδικές φωνές.

Συναντήθηκαν εκεί για να παίξουν ένα μοναδικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, εξερευνώντας τον νέο χώρο του Φεστιβάλ όπου και συνομίλησαν με τους συντρόφους που στήνουν την «κόκκινη πολιτεία», χόρεψαν και τραγούδησαν.

Μέσα από γρίφους ξεκίνησαν να ξετυλίγουν το κουβάρι του τροχού της Ιστορίας, συζήτησαν για το σύνθημα του Φεστιβάλ και έδωσαν υπόσχεση πως όλοι μαζί σε λίγες μέρες που ανοίγουν οι πύλες του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα βρίσκονται εκεί!

Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού ξεκινά!
Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού ξεκινά!
Οι γωνιές Δραστηριοτήτων και παιχνιδιών που θα λειτουργούν στο χώρο του «Κόκκινου Αερόστατου» στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων γωνιά πειραμάτων, Αθλητικό στέκι, «δημιούργησε το δικό σου περιοδικό», το αγαπημένο «ημερολόγιο ενός απορημένου» και πολλά ακόμα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ