Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στη Λα Πάλμα στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων εξερράγη την Κυριακή, εκτοξεύοντας λάβα, πυκνό καπνό και στάχτες. Είχαν προηγηθεί υψηλή σεισμική δραστηριότητα και εκκένωση 10 κατοικημένων περιοχών. Η λάβα αναμένεται να κινηθεί νοτιοδυτικά, προς κατοικημένες και δασωμένες περιοχές, προτού καταλήξει στην ακτή. Η πιο πρόσφατη ηφαιστειακή έκρηξη στην περιοχή ανάγεται στο 1971.

ΡΙΤΣΜΟΝΤ.-- Ενοπλη επίθεση στο Γυμνάσιο Heritage στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ σημειώθηκε χτες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο 17χρονων μαθητών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ολοκληρώθηκε το Σάββατο κοντά στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, χωρίς επεισόδια, η συγκέντρωση εκατοντάδων υποστηρικτών του πρώην Προέδρου Ντ. Τραμπ οι οποίοι αντιτίθενται στις συλλήψεις άνω των 600 ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή στα έκτροπα που έγιναν στις 6 Γενάρη στο Καπιτώλιο.

ΧΙΟΥΣΤΟΥΝ.-- Δύο Αμερικανοί πιλότοι διασώθηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο την Κυριακή μετά τη συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην αυλή κατοικίας σε προάστιο κοντά στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Από τη συντριβή δεν υπήρξαν θύματα στο έδαφος.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Την Κυριακή κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Ζεράλντα, δυτικά του Αλγερίου, ο πρώην Πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα που ανατράπηκε το 2019 μετά από μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις. Πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 84 ετών.

ΒΕΓΓΑΖΗ.-- Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν συγκρούστηκαν εν πτήσει δύο ελικόπτερα των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στην Ανατολική Λιβύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ