Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Συλλαλητήριο για σχολές ανοιχτές, με μέτρα προστασίας

Αύριο Πέμπτη, στις 12 μ., στα Προπύλαια

Να ανοίξουν οι σχολές, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας για διά ζώσης διδασκαλία, ζητούν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, που αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι προχωρούν σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν μέχρι χτες οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Φυσικού, Νομικής, ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Πληροφορικής, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών, Γεωλογικού ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, ΣΕΜΦΕ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠαΔΑ, Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΚΤ.

Στα αιτήματα των φοιτητών συμπεριλαμβάνονται: Εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα πανεπιστήμια με ευθύνη τη διενέργεια δωρεάν μαζικών rapid test καθημερινά, επιστημονική ενημέρωση και επιτάχυνση του εμβολιασμού. Να δοθεί έκτακτο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών των Ιδρυμάτων και να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό για να καλυφθούν τα κενά και να φτιαχτούν ολιγομελή κλιμάκια. Αμεση πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας και εγκατάσταση συστήματος απολύμανσης του αέρα στα αμφιθέατρα. Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αμφιθεάτρων των πανεπιστημίων. Πύκνωση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς από και προς τις σχολές ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη στέγαση, Φοιτητικοί Σύλλογοι μαζί με σωματεία του κλάδου των Κατασκευών παραχωρούν συνέντευξη Τύπου, σήμερα, στις 11 π.μ. στην οδό Σανταρόζα, στην Αθήνα, όπου και βρίσκεται κτίριο του ΕΚΠΑ, με θέμα την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και τη διεκδίκηση φοιτητικής στέγης.

Παρέμβαση για σίτιση, στέγαση και δωρεάν σπουδές

Με συνθήματα όπως «Σίτιση, στέγαση, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές», και με την απαίτηση να λειτουργήσουν τα ιδρύματά τους με όλα τα μέτρα προστασίας και τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα, φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, ανταποκρινόμενοι σε καλέσματα των συλλόγων τους, προχώρησαν χτες το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται, όπως τόνισαν, για την αρχή των κινητοποιήσεών τους, καθώς ενάμιση χρόνο μετά το κλείσιμο των σχολών από την πανδημία, το άνοιγμά τους γίνεται με χειρότερους όρους απ' ό,τι πριν. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, από εκπροσώπους του συλλόγου της ΣΤΕΦ, μετά από ενάμιση χρόνο τα εργαστήρια ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους φοιτητές χωρίς καν εξαερισμό, ενώ ακόμη δεν έχει προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας, με τη «δικαιολογία» μην αυξηθούν τα έξοδα!

Αντιπροσωπεία των φοιτητών παρέδωσε στον περιφερειάρχη ψήφισμα με τα αιτήματά τους, καλώντας την Περιφέρεια να συμβάλει στην ικανοποίησή τους, επισημαίνοντας ότι δεν υλοποιήθηκαν οι περσινές της δεσμεύσεις για εξασφάλιση ειδών υγιεινής στο Πανεπιστήμιο.

Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν οι σύλλογοι ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Μαθηματικού και Φοιτητικής Εστίας.

Για σήμερα, έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου και στην έδρα του κοσμήτορα στη ΣΤΕΦ και για αύριο προετοιμάζουν συλλαλητήριο στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου, κλιμακώνοντας την πάλη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ