Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΟ
Ούτε τα ένσημα που τους οφείλονται δεν τους εξασφαλίζει η κυβέρνηση

Στο «περίμενε» θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται για πολύ καιρό ακόμα οι περίπου 100 πρώην εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, στους οποίους οφείλονται ένσημα από το 2009 έως τη λήξη της σύμβασής τους και αρκετοί δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη, η οποία συζητήθηκε στη Βουλή στις 27 Σεπτέμβρη.

Αφού επικαλέστηκε το «αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο» για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης, ο υπουργός επιδόθηκε σε διάφορες αοριστολογίες, όπως ότι «καταβάλλονται προσπάθειες» εντός «της κείμενης νομοθεσίας» κ.ο.κ., όταν πρόκειται για το αυτονόητο, δηλαδή να πάρουν οι εργαζόμενοι τα ένσημά τους.

«Δεν διακρίνω καμία πρόθεση αποκατάστασης αυτής της κατάφωρης αδικίας σε βάρος των εργαζομένων», σχολίασε ο Λ. Στολτίδης. «Τους πετάτε τώρα σαν στυμμένες λεμονόκουπες, είναι αυτοί που έχτισαν αυτό το στολίδι».

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο «έγκλημα» που διέπραξαν διαχρονικά οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε βάρος της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, με την ΕΛΒΟ να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πρόκειται για μία αμυντική βιομηχανία της οποίας οι δυνατότητες είναι τεράστιες για να προσφέρει όχι μόνο στην άμυνα της χώρας αλλά και γενικότερα στις λαϊκές ανάγκες, με την κατασκευή Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορείων, τραμ κ.ο.κ.). Ωστόσο οι αστικές κυβερνήσεις, εναρμονισμένες με τη στρατηγική της ΕΕ, την απαξίωσαν σταδιακά, με την κυβέρνηση της ΝΔ τώρα να έρχεται και να την παραδίδει στους επιχειρηματικούς ομίλους. Τη «νύφη» την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, ένα εξειδικευμένο προσωπικό που διώχθηκε και τώρα τους τρώνε και τα ένσημα.

Κλείνοντας επεσήμανε πως οι εργαζόμενοι έχουν δείξει ότι έχουν τη δύναμη, με την οργάνωση και την πάλη τους, να δώσουν την κατάλληλη απάντηση σε αυτήν την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ