Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Δυναμώνει η απήχηση του καλέσματος σε μαζική συντονισμένη δράση

Την Τρίτη 5 Οκτώβρη στην Αθήνα, στο γήπεδο Σπόρτιγκ στις 6.30 μ.μ., η μεγάλη σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης

Σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντεργατική πολιτική, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη και να βρεθεί στο προσκήνιο η διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων των εργαζομένων, καλούν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις την Τρίτη 5 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο Σπόρτιγκ.

Νέες αποφάσεις Ομοσπονδιών και Σωματείων προστίθενται καθημερινά στις οργανώσεις που συντονίζουν τη δράση τους, ενώ τα δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που ήδη έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στη σύσκεψη απευθύνουν κάλεσμα σε ακόμα περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις επιχειρήσεων και κλάδων, για να μη μείνει κανένας χώρος δουλειάς έξω από τον μεγάλο αγώνα που θα δοθεί το επόμενο διάστημα. Για να μετατραπεί η σύσκεψη της Τρίτης σε μεγάλο αγωνιστικό σταθμό που θα ενισχύσει την πάλη το επόμενο διάστημα.

«Η μεγάλη μάχη που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, με αποκορύφωμα τη μεγάλη απεργία που οργάνωσαν εκατοντάδες συνδικάτα στις 10 Ιούνη, αλλά και οι αγώνες των υγειονομικών και όλου του λαού για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, των μαθητών και των φοιτητών ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και οι δεκάδες κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια της δράσης μας», τονίζουν τα συνδικάτα που παίρνουν την πρωτοβουλία για το κάλεσμα συντονισμού και κοινής δράσης.

Αναλύοντας τις προβλέψεις του αντεργατικού νόμου, που «απογειώνει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία 10 χρόνια», καλούν σε καθολική καταδίκη και απειθαρχία σε αυτές τις διατάξεις, και σε ένταση της πάλης με διεκδικήσεις:

  • Κατάργηση του νόμου - εκτρώματος Χατζηδάκη.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.
  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του ν. Βρούτση - Αχτσιόγλου, ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
  • Οχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.
  • Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ