Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Απαιτεί από τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω τις άδικες απολύσεις

Τη δημοτική αρχή Αγίων Αναργύρων - Καματερού για απολύσεις εργαζομένων καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στον δήμο, σημειώνοντας ότι «η εργοδοτική τρομοκρατία και η τιμωρητική συμπεριφορά αποτελεί πάγια τακτική της διοίκησης του δήμου, γεγονός που αποδεικνύεται από τα πολλαπλά περιστατικά άσκησης αναφορών και επιβολής διοικητικών ποινών, ακόμη και απολύσεων, με "πρωτεργάτη" την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου».

Το Σωματείο αναφέρει ότι δημοτική αρχή μεθοδεύσει την απόλυση εργαζόμενου που δουλεύει στον δήμο από το 1992, ως δενδροκηπουρός, «στέλνοντας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εισήγηση απόλυσης, επειδή "έκανε το έγκλημα" να πάσχει από χρόνιο νόσημα, με το οποίο κατατάσσεται στις ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας».

Ακόμα, «μόλις χτες δρομολογήθηκε η απόλυση συναδέλφου οικοδόμου, ο οποίος έχει προσληφθεί με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους που βρίσκονται λίγο πριν τη συνταξιοδότηση, με κατηγορίες οι οποίες δεν στοιχειοθετούνται».

Ως προς τις κατηγορίες σε βάρος των εργαζομένων, το Σωματείο τονίζει πως αποτελεί πάγια τακτική της δημοτικής αρχής να συκοφαντεί ως «τεμπέλη» «κάθε συνάδελφο που για σοβαρούς λόγους υγείας, αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, κάθε συνάδελφο που σέβεται τον εαυτό του και σηκώνει κεφάλι». Διαλύοντας τις συκοφαντίες, αναφέρει τα πραγματικά περιστατικά που δείχνουν ότι πράγματι ο εργαζόμενος ανήκει σε κατηγορία ευπαθών ομάδων, παρ' όλα αυτά θεωρήθηκε «από την υπηρεσία του ως αδικαιολογήτως απών, για την περίοδο που έκανε χρήση της άδειας ευπαθών ομάδων», ενώ με απόφαση δημάρχου σταμάτησε «η καταβολή της μισθοδοσίας του, από τον Νοέμβρη 2020 μέχρι και σήμερα»!

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη συσπείρωσή τους, «να δυναμώσει η συναδελφικότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ μας, γιατί ένα είναι βέβαιο: Στη θέση που βρίσκονται σήμερα οι δύο συνάδελφοί μας, αύριο θα είναι κάποιος από όλους εμάς, αν σήμερα αφήσουμε να περάσουν οι απολύσεις των συναδέλφων μας». Απαιτεί «να ανακληθούν όλες οι διαδικασίες για τις απολύσεις» και καλεί τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου «να τοποθετηθούν για τις παραπάνω εξελίξεις και να αποφασίσουν την ανάκληση των άδικων και εκδικητικών απολύσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ