Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Συνέχεια διεργασιών στη Λιβύη

Την «ήπια» έναρξη αποχώρησης κάποιων ξένων μισθοφόρων από το λιβυκό έδαφος επιβεβαίωσε η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών Νάτζλα αλ Μανγκούς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κουβέιτ. Η ίδια τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη «για μεγάλη και γενικευμένη οργάνωση» της αποχώρησής τους από τη Λιβύη, ενόψει και των προγραμματισμένων για τις 24 Δεκέμβρη βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Τη Δευτέρα το λιβυκό κοινοβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα τον εκλογικό νόμο για τη διεξαγωγή των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, τρεισήμισι περίπου βδομάδες μετά την υιοθέτηση νόμου που καθόρισε το πλαίσιο των προεδρικών εκλογών.

Προηγήθηκε στο Μαρόκο η συνάντηση εκπροσώπων του κοινοβουλίου που εδρεύει στο Τομπρούκ και εκπροσώπων του λεγόμενου «Ανωτάτου Συμβουλίου του Λιβυκού Κράτους», που εδρεύει στην Τρίπολη και λειτουργεί ως Γερουσία.

Παράλληλα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν - Ιβ Λε Ντριάν, τάχθηκε υπέρ της έγκαιρης διεξαγωγής των εκλογών, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της Γαλλίας «με ευρωπαϊκούς και διεθνείς εταίρους να τερματίσουμε την ξένη ανάμειξη στη Λιβύη». Επανέλαβε δε ότι η Γαλλία θα διοργανώσει διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι στις 12 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ