Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
«Κάθε βάρδια, κάθε συνεργείο να γίνει πυρήνας οργάνωσης του αγώνα»

Κάλεσμα μπροστά στην απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ στις 19 Οκτώβρη

«Με λιγνίτη ή όχι, η επίθεση στα δικαιώματά σου θα είναι ίδια. Τα κέρδη της ΔΕΗ ΑΕ και η ικανοποίηση των αναγκών σου δεν συμβαδίζουν. Δεν είναι η επιλογή σου είτε ξεπατωμένος με μισθό πείνας στη ΔΕΗ είτε με επιδόματα φτώχειας σε προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης». Τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας προς τους εργαζόμενους της περιοχής, μπροστά στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΕΝΟΠ για τις 19 Οκτώβρη.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο Παλιό Πάρκο στην Πτολεμαΐδα την Κυριακή 17 Οκτώβρη στις 4.30 μ.μ., όπως και σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, την Τρίτη 19 Οκτώβρη στις 5 μ.μ.

Στο κάλεσμά του το Συνδικάτο εκτός από τις διεκδικήσεις για την ακύρωση της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ΑΕ περιλαμβάνει αιτήματα για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά λαϊκά - νοικοκυριά, μείωση της τιμής της τηλεθέρμανσης. Υπογραφή ΣΣΕ εργασίας για οχταμηνίτες και εργολαβικούς. Λέει «όχι» στην εφαρμογή του «σχεδίου διάσωσης», που χτυπάει τα δικαιώματα των εργαζομένων, και απαιτεί αυξήσεις στους μισθούς, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας, μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Παράλληλα, σημειώνει πως την ουσιαστικότερη στήριξη σε αυτήν την πολιτική την έδωσαν «οι εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που ανέλαβαν τον ρόλο του δούρειου ίππου στο κίνημα των εργαζομένων, όχι μόνο για να κάμψουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά και για να τους κάνουν και υπερασπιστές της πολιτικής αυτής, υπερασπιζόμενοι την εργοδοσία και καλλιεργώντας την αντίληψη ότι από τα κέρδη της ΔΕΗ ΑΕ θα δουν όφελος και οι εργαζόμενοι».

Στη Μεγαλόπολη

Στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 19 Οκτώβρη συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου (ΣΕΕΝΠ), το οποίο παράλληλα καλεί σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15 Οκτώβρη, στις 5 μ.μ. στη Μεγαλόπολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ