Σάββατο 9 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 10 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
Αγωνιστικές δράσεις και πανυγειονομική απεργία στις 21 Οκτώβρη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας, απαιτώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμων, μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλου του προσωπικού που δουλεύει με ελαστικές σχέσεις εργασίας, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι την Τετάρτη 13 Οκτώβρη, όταν το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου προχωρά σε συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, για τη στελέχωση και πλήρη επαναλειτουργία του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, σχεδιάζονται η διασύνδεση του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής με το «Αττικόν» και η λειτουργία του ως «step-down» νοσοκομείου, όπου θα μεταφέρονται για να νοσηλευτούν ασθενείς που η νοσηλεία τους χρονίζει στο «Αττικόν».

Την ίδια μέρα, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Αγία Ολγα» καλεί σε συγκέντρωση μαζί με φορείς της πόλης στην είσοδο του νοσοκομείου.

Επίσης στις 13 Οκτώβρη, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ έχει προκηρύξει 2ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 10 π.μ.) και Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο στις 8 π.μ.

Παράλληλα, οι υγειονομικοί προετοιμάζουν τη μεγάλη πανυγειονομική απεργία στις 21 Οκτώβρη.

Την Παρασκευή, εξάλλου, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ προχώρησαν σε κινητοποίηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, απαιτώντας την ανάκληση των περίπου 6.500 αναστολών εργασίας που επέβαλε η κυβέρνηση αξιοποιώντας την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ζητήθηκε από τους δικηγόρους των δύο πλευρών να καταθέσουν γραπτώς τις θέσεις τους μέχρι τις 22 Οκτώβρη. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση για τις αναστολές εργαζομένων λήγει στις 31 Οκτώβρη, οπότε και θα επαναξιολογηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ