Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Τρέχει να εφαρμόσει τον αντεργατικό νόμο - έκτρωμα

Τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης καταγγέλλει το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία», για την απροκάλυπτη προσπάθειά της να εφαρμόσει τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, αφού με πρόσχημα την πανδημία διοργανώνει συνέδριο με ηλεκτρονικές διαδικασίες.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, «πάνε να κατοχυρώσουν στη συνείδηση των εργαζομένων ότι η συμμετοχή τους στα Σωματεία θα εξαντλείται σε ένα κλικ κάθε τρία χρόνια, αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι η Διοίκηση του ΕΚΚ έχει αλλεργία στις μαζικές, συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες.

Μιλάμε για την ίδια Διοίκηση που πριν τρία χρόνια πραγματοποίησε συνέδριο με μπράβους και ΜΑΤ και από την εμφάνιση της πανδημίας "μπήκε σε καραντίνα" κρατώντας κλειδωμένο το ΕΚΚ για τους εργαζόμενους, ενώ δέχεται επισκέψεις από το ΚΙΝΑΛ και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας και δίνοντας υποσχέσεις για τη συνέχιση των αντεργατικών μεθοδεύσεων.

Μιλάμε για την άφαντη Διοίκηση του ΕΚΚ, που ενώ οι χώροι δουλειάς, τα ΜΜΜ στενάζουν από κρούσματα λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας, που το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι σμπαραλιασμένο, απόρροια της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης ακόμα και εν μέσω Covid, αυτή προβάλλει ως στάση ευθύνης την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών και την εφαρμογή διατάξεων του εκτρώματος του Χατζηδάκη.

Ετσι αντιλαμβάνονται τις ελεύθερες συνδικαλιστικές διαδικασίες κυβέρνηση, εργοδοσία και εργατοπατέρες. Με σωματεία ελεγχόμενα, απονευρωμένα, με εργαζόμενους απομονωμένους, πίσω από ένα κινητό ή μια οθόνη υπολογιστή, να ψηφίζουν μέσα από πλατφόρμες που δεν διασφαλίζεται ούτε η προστασία των προσωπικών δεδομένων, ούτε η μυστικότητα της ψήφου».

Το Συνδικάτο «Η Πρωτοπορία» καλεί την εργατική τάξη του νομού Πιερίας, όλα τα Σωματεία, τους εκλεγμένους αντιπροσώπους να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα. Να υπερασπιστούν τις μαζικές διαδικασίες, τη ζωντανή συζήτηση. Καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση και να απαιτήσουν να διεξαχθεί το συνέδριο διά ζώσης, με όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασίας της υγείας. Να μην επιτρέψουν να αντικατασταθούν οι μαζικές διαδικασίες με ...likes και e-voting.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ