Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με μεγάλη συμμετοχή και τη ΔΑΣ ξανά αυτοδύναμη ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες

Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων και τη ΔΑΣ να αναδεικνύεται εκ νέου πρώτη και αυτοδύναμη στη νέα διοίκηση, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Στις εκλογές ψήφισαν 3.078 εργαζόμενοι (από 2.980 το 2018), με τη συμμετοχή να παραμένει υψηλή, παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων του κλάδου, και ιδιαίτερα όσοι δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, πλήρωσαν τα «σπασμένα» της κάμψης της τουριστικής κίνησης με την εκδήλωση της πανδημίας και βρέθηκαν σε πολλές περιπτώσεις στην ανεργία.

Η ΔΑΣ συγκέντρωσε 2.269 ψήφους (από 2.425), δηλαδή ποσοστό 76,04%, και κατέλαβε 13 έδρες στη νέα Κεντρική Διοίκηση (από 14 έδρες).

Η παράταξη «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση» συγκέντρωσε 293 ψήφους και 2 έδρες. Η «Λάντζα - Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση» πήρε 204 ψήφους και 1 έδρα, ενώ η «Ενωτική Πρωτοβουλία Αγώνα» 155 ψήφους και 1 έδρα. Στις αρχαιρεσίες συμμετείχε και η παράταξη «Δίκτυο» που πήρε 64 ψήφους χωρίς να εκλέξει εκπρόσωπο στη νέα διοίκηση.

Οσον αφορά τους αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία, η ΔΑΣ εξέλεξε 19 αντιπροσώπους, για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας 21 αντιπροσώπους, για το Εργατικό Κέντρο Πειραιά 1 αντιπρόσωπο και 5 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, που με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες ανέδειξαν, για άλλη μια φορά, το ψηφοδέλτιό της σε πρώτη δύναμη στη Διοίκηση του Συνδικάτου. «Η πολύ μεγάλη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, οι εκατοντάδες νέες εγγραφές αποδεικνύουν ότι ο δρόμος της οργανωμένης συλλογικής δράσης είναι η επιλογή των εργαζομένων του κλάδου κόντρα στον συμβιβασμό και την τρομοκρατία», σημειώνει. Η μαζική στήριξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ μέσα στους μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως επισημαίνει, «εκφράζει τις μεγάλες κινητοποιήσεις, τους αγώνες που οργανώθηκαν το προηγούμενο διάστημα» κόντρα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

«Το μεγάλο ποσοστό της ΔΑΣ (76%) θα μετατραπεί άμεσα σε πρωτοπόρα δράση του Συνδικάτου κόντρα στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων», τονίζει η ΔΑΣ και προσθέτει: «Θα μετατραπεί σε οργάνωση του αγώνα για όλες τις πλευρές της ζωής των οικογενειών μας, με νέα επιχειρησιακά σωματεία, σωματειακές επιτροπές και παραρτήματα του Συνδικάτου. Για να οργανωθεί ακόμα πιο δυναμικά ο αγώνας μαζί με όλα τα συνδικάτα για την ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη, για την υπεράσπιση του 8ωρου, του δικαιώματος στην απεργία, στη συνδικαλιστική δράση. Για να δυναμώσει η κοινή δράση με όλα τα σωματεία του κλάδου και να αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα δουλεμπορικά, την εντατικοποίηση, συνολικά την επίθεση της εργοδοσίας μέσα στους χώρους δουλειάς. Για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες και όχι των εργοδοτών. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ