Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Ακατάλληλο για παιδιά το προσφυγικό στρατόπεδο Γουμέρα...

ΚΑΜΠΕΡΑ.-

Μόνο για παιδιά δεν είναι το στρατόπεδο προσφύγων, που λειτουργεί στο πρώην πεδίο βαλλιστικών δοκιμών στην έρημο Γουμέρα, επισήμανε, με έκθεσή του, ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αυστραλίας, δρ. Σεβ Οντόβσκι.

Οπως καταγγέλλει ο δρ. Οντόβσκι, η διαρκής έκθεση των παιδιών προσφύγων στη βία, η καταστρατήγηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και, γενικότερα, οι συνθήκες διαβίωσης προκαλούν κατάθλιψη στα ανήλικα παιδιά, που κρατούνται μήνες ή χρόνια στο κέντρο. Ο ίδιος, διαψεύδοντας κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης που προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, εκτίμησε ότι οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών στο συγκεκριμένο προσφυγικό στρατόπεδο αντίκεινται στις διατάξεις αποφάσεων και συμφωνιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των παιδιών και ζητά τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων για την προστασία των παιδιών από μόνιμες βλάβες της ψυχικής υγείας τους.

Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, εξέφρασε και η αξιωματούχος οργάνωσης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μαίρη Ρόμπινσον, που επανέλαβε το αίτημα για την πραγματοποίηση επιτόπιας έρευνας αξιωματούχων του Οργανισμού, προκειμένου να εκτιμηθεί ο τρόπος λειτουργίας του κέντρου, η ψυχική κατάσταση των παιδιών και των άλλων προσφύγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ