Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Ο γγ του ΝΑΤΟ απαιτεί «συμμόρφωση»...

ΣΚΟΠΙΑ.-

Την πλήρη και πιστή εφαρμογή της συμφωνίας της Ωχρίδας και ιδιαίτερα την άμεση ενεργοποίηση του νόμου για την παροχή αμνηστίας στους πρώην αυτονομιστές Αλβανούς, ζήτησε, για μία ακόμη φορά χτες, στα Σκόπια, ο γγ του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν αυτές οι προϋποθέσεις (μεταξύ των οποίων συμπεριέλαβε και τη διεξαγωγή γενικών εκλογών), ο Ρόμπερτσον απείλησε με αναστολή της διεθνούς οικονομικής βοήθειας στα Σκόπια...

«Για να επιτευχθεί η ισότητα, να διασφαλιστεί η δικαιοσύνη και να βεβαιωθούμε πως ο καθένας γνωρίζει πού στέκεται... ένας νόμος αμνηστίας επείγει, γι' αυτό και θα πιέζω την κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτσον, συνδέοντας όχι μόνον την εφαρμογή του νόμου περί αμνηστίας με την παροχή της διεθνούς οικονομικής βοήθειας, αλλά και με τη μελλοντική ένταξη της ΠΓΔΜ στους ευρω-ατλαντικούς οργανισμούς.

Οσον αφορά δε στο πρόσφατο αίτημα της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Λιούπτσο Γκεορκιέφσκι περί παράτασης της ΝΑΤΟϊκής αποστολής «Task Force Fox» που λήγει στις 26 Μαρτίου, ο γγ του ΝΑΤΟ απάντησε πως το Συμβούλιο Πρεσβευτών του ΝΑΤΟ «θα είναι ευτυχές να παρατείνει την αποστολή της ΝΑΤΟικής δύναμης» στην ΠΓΔΜ.

Η διήμερη επίσκεψη του Ρόμπερτσον στα Σκόπια επρόκειτο να ολοκληρωθεί έως χτες βράδυ, οπότε θα είχε πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με όλη την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ