Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Νέο βήμα αναθέρμανσης σχέσεων με τα Εμιράτα

Αλλο ένα βήμα στην κατεύθυνση αναθέρμανσης των σχέσεων της Συρίας με άλλες αραβικές χώρες σηματοδότησε η χτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Σύρο Πρόεδρο, Μπασάρ Ασαντ, και τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ WAM, οι δύο ηγέτες συζήτησαν «όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος», τις εξελίξεις στη Συρία και τη Μέση Ανατολή και τρόπους συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Προηγήθηκε το βράδυ της Τετάρτης επίθεση στην αμερικανική βάση στο Αλ Τανφ της Νότιας Συρίας, με όλμους, ρουκέτες και τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, δίχως να σημειωθούν τραυματισμοί. Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη, ωστόσο οι ΗΠΑ συνήθως κατηγορούν φιλο-ιρανικές πολιτοφυλακές της Συρίας.

Παράλληλα, χτες, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA κατέγραψε την κίνηση νέου κομβόι τουρκικών στρατιωτικών φορτηγών που μετέφεραν πολεμοφόδια, αντιαεροπορικά συστήματα, εκτοξευτήρες ρουκετών, διάφορα άλλα είδη όπλων και επιμελητειακή υποστήριξη σε φιλοτουρκικές ένοπλες οργανώσεις που δρουν στην πόλη Ιντλίμπ της ομώνυμης βορειοδυτικής επαρχίας της Συρίας.

  • Νωρίτερα, η συριακή κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως εκτελέστηκαν 24 άτομα ως υπεύθυνα για τους καταστροφικούς εμπρησμούς σε δάση το περασμένο καλοκαίρι καθώς είχαν βρεθεί ένοχοι τρομοκρατικών επιθέσεων «που οδήγησαν στον θάνατο και την καταστροφή ανθρώπινων ζωών και κρατικών υποδομών, καθώς επίσης δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ