Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της περιοχής της Κολούμπια, Καρλ Ρασίν, ανακοίνωσε προχτές βράδυ την καταχώρηση του ονόματος του ιδρυτή του Facebook, Μ. Ζούκερμπεργκ, στη λίστα κατηγορουμένων για την παράνομη συλλογή προσωπικών δεδομένων δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών από την εταιρεία «Cambridge Analytica», το 2018, με στόχο την πώλησή τους προς αξιοποίηση σε διαφημίσεις πολιτικού περιεχομένου.

Ο εισαγγελέας αναφέρει στην έρευνά του ότι ο Ζούκερμπεργκ «συμμετείχε προσωπικά σε αποφάσεις που σχετίζονται με την "Cambridge Analytica"».

Σε άλλη ποινική υπόθεση, το Facebook αναμένεται να υποχρεωθεί να καταβάλει αποζημιώσεις 14,3 εκατ. δολαρίων, καθώς κατηγορείται από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για σκόπιμες διακρίσεις σε βάρος Αμερικανών εργαζομένων, σε σχέση με την κράτηση θέσεων που προορίζονταν για 2.600 αλλοδαπούς εργαζόμενους με προσωρινή άδεια εργασίας.

Στο φόντο των παραπάνω εξελίξεων, προχωρούν οι νέοι σχεδιασμοί της διοίκησης του Facebook να αλλάξει η εταιρεία ακόμη και όνομα, με πρόσχημα τη «μετεξέλιξη» και τον «εκσυγχρονισμό» της σε νέο πιο πολύπλευρο σχήμα που θα φέρει την πιθανή ονομασία «Metaverse» και θα συνδυάζει επιπλέον εφαρμογές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναγγέλλει ο Τραμπ

Στο μεταξύ, νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με όνομα «Truth Social», που θα λειτουργήσει εντός του 2022 από τον όμιλο «Trump Media and Technology», ανήγγειλε χτες ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος Ντ. Τραμπ, λέγοντας πως θα είναι ένας τρόπος «για να αντισταθούμε στην τυραννία των γιγάντων της τεχνολογίας».

«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, μολαταύτα ο αγαπημένος σας Αμερικανός Πρόεδρος φιμώνεται. Αυτό είναι απαράδεκτο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ