Τρίτη 12 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατάσχεσαν περιουσία του Δήμου Πειραιά

Σε κατάσχεση κινητής περιουσίας του δημαρχιακού μεγάρου Πειραιά προχώρησε χθες η πρώτη ομάδα από πρώην συμβασιούχους του δήμου μετά από την άρνηση της καταβολής των δεδουλευμένων τους. Οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονταν στο Δήμο Πειραιά από τον Οκτώβρη του 1996 μέχρι το Μάη του 1998. Οταν έληξαν οι συμβάσεις τους έφυγαν, αλλά η οικονομική υπηρεσία του δήμου αρνήθηκε να τους πληρώσει, έτσι κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη, από την οποία δικαιώθηκαν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Την προηγούμενη Τετάρτη ο δικαστικός επιμελητής που πήγε να εκτελέσει την απόφαση, βρέθηκε αντιμέτωπος με ομάδα εργαζομένων στο δήμο που τον απειλούσαν και τον εξύβριζαν. Αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία, οι απειλές όμως εναντίον του συνεχίστηκαν και παρά την αστυνομική παρουσία.

Οι πρώην συμβασιούχοι έκαναν κατάσχεση της κινητής περιουσίας του δημαρχιακού μεγάρου επειδή διαπίστωσαν αδυναμία να κατασχεθούν ακίνητα του δήμου τα οποία βρέθηκαν με πολλά νομικά βάρη(κατασχέσεις - υποθήκες κλπ.). Οπως σημειώνουν αναμένεται μόνο για το τμήμα αποχέτευσης να εκδοθούν άλλες 170 δικαστικές αποφάσεις.

Στο μεταξύ με δήλωσή του ο δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης σημειώνει, ανάμεσα στα άλλα, πως: «Ο δήμος θα διεκδικήσει τα χρήματά του με κάθε νόμιμο μέσο, που θα ασκήσει εναντίον όλων όσων επιχειρούν να πλουτίσουν εις βάρος του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ