Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Στη διαχρονική κοροϊδία αγωνιστική απάντηση το Σάββατο στην Αθήνα

Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος το πανελλαδικό συλλαλητήριο όλων των πληγέντων από φυσικές καταστροφές

«Το δικό μας όραμα για το μέλλον περνάει μέσα από τη διεκδίκηση όλων όσα μας ανήκουν», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας σχολιάζοντας την εκδήλωση - παρουσίαση της επιτροπής «ανασυγκρότησης» της κυβέρνησης και του Στ. Μπένου, και απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα, στο αγωνιστικό ραντεβού όπου καλούν οι Επιτροπές και οι φορείς των πληγέντων από διάφορες φυσικές καταστροφές από όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή επισημαίνει αρχικά ότι το επιτελείο του Στ. Μπένου και η κυβερνητική κουστωδία που τον συνόδευε στη Βόρεια Εύβοια δεν παρουσίασαν κάτι καινούργιο, αλλά επιβεβαίωσαν ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης αφορούν το πώς η καταστροφή της περιοχής θα μετατραπεί σε πεδίο κερδοφορίας και ευκαιρία για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Και σε τούτη την παρουσίαση, όπως και στην προηγούμενη, φάνηκε πολύ πιο καθαρά ότι σ' αυτόν τον σχεδιασμό δεν υπάρχουν οι δικές μας ανάγκες, δεν βάζουν σε προτεραιότητα τη δική μας ζωή, τη ζωή του λαού της Βόρειας Εύβοιας, που ζει σε δυσβάσταχτες συνθήκες όπως αυτές έχουν δημιουργηθεί μετά την πυρκαγιά», τονίζει η Επιτροπή και προσθέτει: «Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα όταν στα ουσιαστικά ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας η απάντηση του κ. Μπένου ήταν ότι τα θέματα αυτά δεν είναι στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης, δηλαδή δεν είναι μέσα στο όραμα για την περιοχή τα ζητήματα που αφορούν τα αντιπλημμυρικά έργα, τις αποζημιώσεις των ζημιών και της αποκατάστασής τους, τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας και τα οποία αντιμετωπίζουμε καθημερινά».

Συνεχίζοντας επισημαίνει ότι τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά η περιοχή παραμένει ανοχύρωτη απέναντι στον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, και επισημαίνει τις πρόσφατες καταστροφές που σημειώθηκαν στο παραλιακό μέτωπο Αγίας Αννας, Αχλαδιού και Βασιλικών.

«Είναι άραγε δυνατό να μπορούμε να συζητάμε για το μέλλον όταν δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα αποζημιώσεις για τις ζημιές μας σε σπίτια, καλλιέργειες, σταβλικές εγκαταστάσεις, αποθήκες, μηχανήματα κ.λπ., όταν οι αναγκαίες ζωοτροφές και μελισσοτροφές για τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της περιοχής προέρχονται αποκλειστικά από την αλληλεγγύη που έδειξε ο λαός ή από κάποιες χορηγίες;» είναι το ερώτημα που διατυπώνει η Συντονιστική Επιτροπή. Τονίζει επίσης ότι η κυβέρνηση, αντί να ενισχύει τα σχολεία της περιοχής με δασκάλους, προχωρά στην υποβάθμιση τους, την ίδια ώρα που όπως αναδεικνύεται δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και για αναγκαία μέτρα αντιπυρικής προστασίας στα δάση που έχουν απομείνει.

Και καταλήγει η Επιτροπή: «Το δικό μας όραμα για το μέλλον περνάει μέσα από τη διεκδίκηση όλων όσα μας ανήκουν τώρα, άμεσα, για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε, αφορά δηλαδή την ικανοποίηση των αναγκών μας στο παρόν, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που μας προέκυψαν, γι' αυτό και δεν θα πάψουμε να ονειρευόμαστε ένα μέλλον για μας και τα παιδιά μας, που είναι όμως σε αντίθετη κατεύθυνση από τα οράματα της κυβέρνησης και του κ. Μπένου. Γι' αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας αταλάντευτα, ανυποχώρητα, οργανώνοντας τη ζωή μας και την πάλη μας με κριτήριο την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών μας, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας».

Στο πλαίσιο αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας καλεί τον λαό της περιοχής «να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που προβάλλουν οράματα και συμφέροντα άλλων και όχι δικά μας», καθώς και να ενισχύσει τις Επιτροπές Αγώνα και τους φορείς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Στο συλλαλητήριο θα δώσουν το δικό τους «παρών» και οι Επιτροπές Αγώνα των πλημμυροπαθών του Ληλάντιου Πεδίου Χαλκίδας και της Καστέλλας Ψαχνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ