Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυναμική παρέμβαση για τους πλημμυροπαθείς

Κατατέθηκε ψήφισμα πληγέντων κατοίκων του Καινούργιου

Σε δυναμική παρέμβαση - διαμαρτυρία για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στον νομό μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, τις πλημμύρες και καταστροφές σε Μεσολόγγι, Καινούργιο, Αγγελόκαστρο, Λεσίνι, Κατούνα, Αιτωλικό και Νεοχώρι, διεκδικώντας μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων και άμεση εκτέλεση όλων των αναγκαίων έργων, προχώρησε η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε έξω από το Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο, όπου τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Αγροτικός Σύλλογος Καινούργιου, που κατέθεσε ψήφισμα της Επιτροπής κατοίκων του χωριού, που συγκροτήθηκε μετά από πρόσφατη σύσκεψη.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας απαίτησε από την Περιφέρεια (πλειοψηφία ΝΔ) άμεσα να φέρει το θέμα στο Συμβούλιο, να προχωρήσει η καταγραφή των ζημιών, να αποδοθούν αποζημιώσεις στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης, άμεσα να πραγματοποιηθούν όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται παρόμοια φαινόμενα.

Οπως έχει καταγγελθεί άλλωστε και από πληγέντες κατοίκους του Καινούργιου, το χωριό τους ανά... τακτά χρονικά διαστήματα πλημμυρίζει, με τελευταίες εκτεταμένες καταστροφές αυτές του 2017, χωρίς ποτέ να υλοποιούνται τα αναγκαία έργα. Τα αιτήματα των πληγέντων και της Επιτροπής τους στήριξαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δυτικής Ελλάδας, ενώ η περιφερειακή αρχή, αν και υποκριτικά δέχθηκε να διαβαστεί το ψήφισμα των πληγέντων, αρνήθηκε ουσιαστικά να γίνει συζήτηση επί του θέματος, προκειμένου να αποφευχθεί η ανάδειξη και των δικών της εγκληματικών ευθυνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ