Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Επιμένει στα πρωτόκολλα - λάστιχο

Να εμφανίσει ως επαρκή τα ανύπαρκτα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού στα σχολεία επιχείρησε χτες, μιλώντας στο «MEGA», η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως.

Οπως είπε, «στη χώρα μας έχουμε πάνω από 80.000 τμήματα. Αυτή τη στιγμή, κλειστά τμήματα λόγω κορονοϊού έχουμε μόνο 8 γιατί έχουμε θέσει σε εφαρμογή, σε συνεργασία με τους ειδικούς, ένα αυστηρό πρωτόκολλο το οποίο προβλέπει πάρα πολλά τεστ» προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για κλείσιμο σχολείων». Σχετικά με την εύλογη ανησυχία που εκφράζουν οι γονείς, οι οποίοι θέλουν τα σχολεία ανοιχτά αλλά ασφαλή για τα παιδιά, αναφερόμενη στο μέτρο που προβλέπει πως ένα τμήμα θα κλείνει αφού ήδη έχει νοσήσει το 50%+1 των μαθητών, η υπουργός απάντησε πως πέρσι έκλεινε ένα τμήμα από το πρώτο κρούσμα για να μη γίνει διασπορά στην οικογένεια, ενώ φέτος είναι εμβολιασμένοι οι γονείς και οι παππούδες...

Βεβαίως, πέρα από τα self tests, τα πρωτόκολλα - λάστιχο, όπως έχουν χαρακτηριστεί, δεν εξασφαλίζουν μία σειρά από στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας των μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως αραίωση μαθητών στα τμήματα με την εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών και εκπαιδευτικών, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία κ.ά. Αντίθετα, το υπουργείο Παιδείας προχωράει αυτό το διάστημα σε μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων, που οδηγούν σε στοίβαγμα των μαθητών στις τάξεις για να «εξοικονομήσει» εκπαιδευτικό προσωπικό και να «κουκουλώσει» τα κενά, δημιουργώντας εύφορο έδαφος για τη διασπορά του ιού.

Σε ό,τι αφορά την προώθηση της «αξιολόγησης» στα σχολεία, με μεγάλες πιέσεις να έχουν ασκηθεί ακόμα και δικαστικά προς τους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή της, σύμφωνα με την υπουργό, «πάνω από το 70% έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση της αξιολόγησης». Αναφέρθηκε στο παράδειγμα άλλων χωρών που εφαρμόζουν το μέτρο, οι οποίες ωστόσο έχουν να επιδείξουν πολύ χρήσιμη αρνητική πείρα που επιβεβαιώνει πως η «αξιολόγηση» οδηγεί σε κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, σε υποβάθμιση για τη μεγάλη μάζα των παιδιών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκοντάφτει (2021-11-06 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι για συνέχιση των κινητοποιήσεων για την ασφάλεια των παιδιών (2021-03-10 00:00:00.0)
Αθωράκιστα τα σχολεία (2021-02-09 00:00:00.0)
Τα «πρωτόκολλα»... (2020-11-17 00:00:00.0)
Απαιτεί δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε τμήματα όπου εντοπίζονται κρούσματα (2020-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ