Σάββατο 6 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 7 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Απεργούν και κατεβαίνουν στην Αθήνα το Σάββατο 13 Νοέμβρη

Δηλώσεις του Παναγιώτη Πολίτη και του Γιώργου Καζά για τη μεγάλη κινητοποίηση

Από συνέλευση των εργαζομένων της Λάρυμνας
Από συνέλευση των εργαζομένων της Λάρυμνας
Για έναν ακόμη σημαντικό σταθμό στον μεγάλο αγώνα που δίνουν εδώ και δύο χρόνια περίπου ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με την 24ωρη απεργία και το νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 13 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος.

Δύο χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με στήριγμα την πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη, έχουν γίνει το αγκάθι στα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων. Οχι μόνο έχουν βάλει εμπόδια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς για τη διάλυση και εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ και των κοιτασμάτων νικελίου, για να πεταχτούν εκτός εργασίας, αλλά ταυτόχρονα έχουν πετύχει σημαντικές νίκες.

Πρώτα από όλα έχουν καταφέρει να βρίσκονται ακόμη στην εργασία τους. Να μην προχωρήσουν απολύσεις και διαθεσιμότητες, είτε στο μόνιμο είτε στο εργολαβικό προσωπικό. Να πάρει πίσω τις μειώσεις στις αποδοχές που επέβαλε ο ειδικός εκκαθαριστής. Εχουν στριμώξει την κυβέρνηση και έχουν αναδείξει ότι η ΛΑΡΚΟ δεν είναι ένα «βαρέλι δίχως πάτο», αλλά ένα «χρυσωρυχείο», στο οποίο μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, των υπόλοιπων αστικών κομμάτων και της ΕΕ, θέλουν να «μπήξουν τα νύχια τους».

Δύο χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με δεκάδες απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις, άλλες πολύμορφες δράσεις, με ενότητα και συσπείρωση στα Σωματεία τους, έχουν δώσει έναν μεγαλειώδη αγώνα, που αποτελεί παρακαταθήκη για ολόκληρη την εργατική τάξη. Εναν δύσκολο αγώνα με αντιπάλους την κυβέρνηση, την ΕΕ, τα μονοπώλια και τους μηχανισμούς τους μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ.

Στον ηρωικό αυτό αγώνα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν συνέχεια με την 24ωρη απεργία και το συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 13 Νοέμβρη. Στέλνουν ένα ακόμη μαχητικό αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να ξεμπερδεύει με το «βαρίδι» των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους και να παραδώσει τη ΛΑΡΚΟ «καθαρή» στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Δεν το βάζουμε κάτω. Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Μπαίνουμε στην τελική μάχη για να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλες τις θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα και τον μόχθο μας», αναφέρει στον «Ριζοσπάστη» ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. Και προσθέτει: «Σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε δύο χρόνια τώρα δεν είμαστε μόνοι, έχουμε στο πλευρό μας τους εργαζόμενους και τον λαό ολόκληρης της χώρας. Χάρη σε αυτήν την αλληλεγγύη είμαστε σήμερα όρθιοι και ξέρουμε ότι όλοι όσοι μας στήριξαν μέχρι τώρα συνεχίζουν να είναι δίπλα μας. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Το οφείλουμε στους δεκάδες νεκρούς της ΛΑΡΚΟ, στα παιδιά μας».

«Η κυβέρνηση δύο χρόνια τώρα εμπαίζει τους εργαζόμενους. Ξεπουλάει τη ΛΑΡΚΟ και θέλει να πετάξει στον δρόμο πάνω από 1.000 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, χωρίς να διασφαλίζει τη συνέχεια της λειτουργίας και το μέλλον των εργαζομένων. Οδηγεί στην εξαθλίωση και τον οικονομικό μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία σε 5 νομούς της χώρας», δηλώνει από την πλευρά του ο Γιώργος Καζάς, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της Λάρυμνας, απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής 5 Νοέμβρη αντιπροσωπεία των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τους δημάρχους Λοκρών, Διρφύων - Μεσσαπίων και Ορχομενού, τους οποίους κάλεσε να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων.

  • Τη Δευτέρα 8 Νοέμβρη, στις 10 π.μ., έχει οριστεί η επαναληπτική Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ