Τρίτη 12 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Ηχηρή απάντηση στην τρομοκρατία

Αναβλήθηκε η δίκη εφτά στελεχών του ΚΚΕ

Εξω από το δικαστήριο της Πάτρας
Εξω από το δικαστήριο της Πάτρας
Ηχηρή απάντηση στην τρομοκρατία χτες το πρωί έδωσαν φίλοι της ειρήνης, φοιτητές και εργαζόμενοι, καταδικάζοντας το μπαράζ δικαστικών διώξεων που έχει στηθεί την τελευταία περίοδο στην Πάτρα εναντίον του φιλειρηνικού αλλά και συνολικότερα του λαϊκού κινήματος.

Συγκεκριμένα, χτες, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη δίκη εφτά στελεχών του ΚΚΕ και του φιλειρηνικού κινήματος για τις μεγαλειώδης κινητοποιήσεις έξω από την αμερικανοΝΑΤΟική βάση του Αράξου, την περίοδο των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Παράλληλα, σήμερα οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου πέντε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Οικοδόμων με πρόσχημα την κατηγορία της «διατάραξης της οικιακής ειρήνης» αλλά ουσιαστικά γιατί υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στην απεργία.

Σε αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει τα διαπιστευτήριά της στις ΗΠΑ, αλλά και ποινικοποιώντας κάθε μορφή αγώνα, το Συνδικάτο Οικοδόμων προχώρησε σε 24ωρη απεργία, στην οποία η συμμετοχή ήταν καθολική. Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι και νεολαίοι, συγκεντρώθηκαν έξω από τα Δικαστήρια και απέκλεισαν συμβολικά το δρόμο για πάνω από 3 ώρες, δηλώνοντας έτσι έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους αγωνιστές.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Δημήτρης Αγγελόπουλος - ανάμεσα στους κατηγορουμένους - στιγμάτισε τη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης. «Σήμερα (σ.σ. χτες) δικάζονται ο πρόεδρος και ο γραμματέας του συνδικάτου μας και ένα μέλος του ΔΣ, γιατί μαζί με όλο το λαό απαιτήσαμε να σταματήσει ο βρώμικος πόλεμος ενάντια στη Γιουγκοσλαβία μπροστά από τη ΝΑΤΟική πυρηνική βάση του Αράξου το 1999». Και κατέληξε: «Η απάντηση θα είναι άμεση και μαζική από το λαϊκό κίνημα. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ