Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΤΕΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Υποδοχή νέων μελών και άλλες εκδηλώσεις

Η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ την Κυριακή 21 Νοέμβρη παίρνει μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου: Διοργανώνει τρεις εκδηλώσεις υποδοχής νέων μελών και γνωριμίας με την ΚΝΕ στα τρία Στέκια Πολιτισμού της Οργάνωσης που λειτουργούν στην Αττική, απευθύνοντας το κάλεσμα «Ελα μαζί μας για ν' αλλάξουμε τον κόσμο. Γνώρισε την ΚΝΕ!».

Ολες οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 18.00 και θα περιλαμβάνουν συζήτηση, προβολή βίντεο κ.ά.

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις θα γίνουν:

  • Στο Πολιτιστικό Στέκι Πειραιά της ΚΝΕ, «Τραβέρσο» (Φίλωνος 9). Θα γίνει συζήτηση με την Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36) στην Αθήνα. Θα γίνει συζήτηση με τον Δημήτρη Μπιργάλια, μέλος του ΚΣ.
  • Στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στο Μενίδι (κεντρική πλατεία). Θα γίνει συζήτηση με την Μυρτώ Καλτικοπούλου, μέλος του ΚΣ.

Αντίστοιχη εκδήλωση, με θέμα «Ελα μαζί μας για ν' αλλάξουμε τον κόσμο. Γνώρισε την ΚΝΕ!», διοργανώνει και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ την Κυριακή 5 Δεκέμβρη.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 17.00, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη (Βελισσαρίου 5), και θα μιλήσει η Αναστασία Γεωργιάδου, μέλος του Γραφείου της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Προβολές ταινιών και μουσική βραδιά στην Αθήνα

Το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα (Τροίας 36, πλατεία Βικτωρίας), τιμώντας τα 80χρονα του ΕΑΜ και τα 75χρονα του ΔΣΕ, ξεκινά κινηματογραφικό αφιέρωμα σε ελληνικές ταινίες και ντοκιμαντέρ που εξιστόρησαν τις δεκαετίες του 1940 και του 1950.

Οι προβολές γίνονται κάθε Κυριακή στις 19.30, με το εξής πρόγραμμα: Κυριακή 21 Νοέμβρη, προβολή ταινίας για την άνοδο του Μεταξά στην εξουσία και το καθεστώς που επικρατούσε. Κυριακή 28 Νοέμβρη, «Ούλοι εμείς εφέντη», σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού. Στην προβολή θα παρευρίσκεται ο σκηνοθέτης, που θα απαντήσει σε ερωτήσεις των θεατών.

Τέλος, στις 30 Νοέμβρη, στις 20.30, το Στέκι θα παρουσιάσει μια βραδιά με νέους μουσικούς: Ο σολίστ Αντώνης Μανιάς και οι μαθητές του παρουσιάζουν έργα του Μπετόβεν και άλλων συνθετών.

Εκδήλωση για τον Νίκο Γόδα και βιβλιοπαρουσιάσεις στο «Τραβέρσο»

Εκδήλωση με θέμα «Νίκος Γόδας. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που δεν υπέγραψε ποτέ δήλωση μετανοίας» διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ την Παρασκευή 19 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ στον Πειραιά, «Τραβέρσο» (Φίλωνος 9). Θα μιλήσει ο Ανδρέας Σοφιανός, επικεφαλής της Επιτροπής Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο εγγονός του Νίκου Γόδα, Χρήστος.

Παράλληλα, η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ οργανώνει βιβλιοπαρουσιάσεις εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» στο «Τραβέρσο», όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Στέκι λειτουργεί και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», με έργα των Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, πολιτικές επεξεργασίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, λογοτεχνικά βιβλία και εκδόσεις για μικρότερες ηλικίες. Η έκθεση λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο έως τα Χριστούγεννα, από 11.00 έως 20.00.

Αναλυτικά οι βιβλιοπαρουσιάσεις: Σάββατο 20 Νοέμβρη, στις 13.00, «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;» (Μάισκι Ι. Μ.). Παρουσιάζει η Δώρα Τσαλίκη, στέλεχος της ΚΝΕ. Σάββατο 27 Νοέμβρη, στις 18.00, «Κι όμως κινείται...» (Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας). Παρουσιάζει η Πηνελόπη Παγουλάτου, στέλεχος της ΚΝΕ. Σάββατο 4 Δεκέμβρη, στις 13.00, «10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» (Τζ. Ριντ). Παρουσιάζει η Ελενα Φαράκου, στέλεχος της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ