Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΣΔΙΕΚ
Συλλογική δράση και διεκδίκηση για σύγχρονα δικαιώματα

Από 22 Νοέμβρη έως 10 Δεκέμβρη οι εκλογές του Συλλόγου

Κάλεσμα σε κάθε σπουδαστή να δυναμώσει τη συλλογική διεκδίκηση, να δυναμώσει τον Σύλλογό του, συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις σχολές από 22 Νοέμβρη μέχρι και 10 Δεκέμβρη, απευθύνει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής.

Μπροστά σε αυτήν τη διαδικασία, ο ΣΥΣΔΙΕΚ αναφέρεται στους αγώνες και κατακτήσεις που ήδη μετρά μέσα από τη συλλογική δράση και στην ανάγκη συνέχισης της πάλης για σύγχρονα δικαιώματα. Στο κάλεσμά του επισημαίνει:

«Μετά τις τελευταίες επιτυχημένες εκλογές του Συλλόγου μας όπου συμμετείχαν πάνω από 2.500 σπουδαστές, από καλύτερη θέση μπορέσαμε να αναπτύξουμε τη συλλογική συζήτηση και δράση μέσα στις σχολές μας, να διεκδικήσουμε και να έχουμε αποτελέσματα!

Γι' αυτό σε καλούμε να συμμετάσχεις και εσύ στις εκλογές του Συλλόγου μας!

Γιατί συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας κατακτήσαμε:

-- Να πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις στις σχολές για να συζητάμε όλα όσα μας απασχολούν συλλογικά, ελεύθερα, δημοκρατικά!

-- Τα 800 ευρώ του έκτακτου επιδόματος για τους πρακτικάριους που δούλευαν παράλληλα και ήταν σε αναστολή, μια κατάκτηση που αφορούσε τους σπουδαστές όλης της Ελλάδας!

-- Να αμείβεται η πρακτική άσκηση, όταν μας έλεγαν όλες οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί Παιδείας ότι "δεν γίνεται να πληρώνεστε, ζητάτε πολλά", παρότι οι σπουδαστές εργαζόμαστε κανονικά και μάλιστα καλύπτουμε τις περισσότερες φορές κανονικές θέσεις εργασίας!

-- Να δίνονται δωρεάν ορισμένα αναλώσιμα σε κάποιες ειδικότητες, να αντιμετωπιστούν προβλήματα με τη θέρμανση και ζητήματα υποδομής των κτιρίων σε κάποιες σχολές!

-- Να μη διαγράφονται οι άνεργοι σπουδαστές από τα μητρώα του ΟΑΕΔ.

-- Να πάρουν οι σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ πάσο για τα ΜΜΜ.

Γιατί αποδεικνύεται πως τίποτα δεν μας χαρίζεται, αλλά τα πάντα κατακτιούνται με αγώνες!

Γιατί οι αγώνες που δώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια τελικά "μέτρησαν", πίεσαν όλες τις κυβερνήσεις που έχουν ευθύνη για την κατάσταση στις σπουδές μας, γιατί έτσι έχουμε αποτελέσματα! Με οργάνωση, συλλογικό αγώνα, αλληλεγγύη μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί!

Γιατί οι κατακτήσεις μας αποδεικνύουν πόσο δίκαια και ρεαλιστικά είναι τα αιτήματα του Συλλόγου μας!

Γι' αυτό πρέπει να δυναμώσει ο Σύλλογος και ο αγώνας για όσα σωστά δεν ανεχόμαστε!

Είναι η στιγμή της συλλογικής δράσης και διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας!

Μπροστά στις εκλογές του Συλλόγου μας συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και αγωνιστικά, βάζουμε αισιόδοξους στόχους για να δυναμώσει ο Σύλλογός μας.

-- Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του Συλλόγου. Μαζικός Σύλλογος σημαίνει ότι από καλύτερες θέσεις θα μπορεί να διεκδικεί!

-- Συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο του Συλλόγου. Πρωτοστατούμε στο ΙΕΚ μας, στο να έρθουν κι άλλοι συνάδελφοι στις διαδικασίες του, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να δράσουμε πλάι πλάι για τα δικαιώματά μας. Κάθε σπουδαστής που δεν βολεύεται με τη σημερινή κατάσταση να δώσει το "παρών" στο ψηφοδέλτιο του Συλλόγου.

-- Προχωράμε σε Γενικές Συνελεύσεις στις σχολές και συγκροτούμε Επιτροπές Αγώνα για να είναι τα "αυτιά και τα μάτια" του Συλλόγου, να μπορούν καλύτερα να ενημερώνουν όλους τους σπουδαστές, να οργανώνουν τον αγώνα στην κάθε σχολή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ