Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μ. ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Η κατεδάφιση του σάπιου οικοδομήματος προϋπόθεση για την εξυγίανση του αθλητισμού

Στη Διαρκή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης σχετικά με τον ορισμό των νέων τακτικών και αναπληρωματικών μελών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ).

Ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι «για το ΚΚΕ η πραγματική εξυγίανση του αθλητισμού προϋποθέτει την κατεδάφιση αυτού του σάπιου οικοδομήματος, που έχει τα στηρίγματά του στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στους πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες με τους οποίους διαπλέκονται και που εντάσσουν σε αυτές τις επιχειρηματικές τους διαπλοκές άλλες δραστηριότητες, είτε στήνοντας παιχνίδια, είτε ξεπλένοντας "μαύρο" χρήμα, είτε εξαργυρώνοντας την αγάπη χιλιάδων φιλάθλων για τα σωματεία τους, προκειμένου να διαμορφώσουν και να οικοδομήσουν ένα δήθεν λαϊκό προφίλ, και να στρώσουν το έδαφος για άλλους οικονομικούς και επιχειρηματικούς τους σχεδιασμούς».

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» για τα προτεινόμενα πρόσωπα, όχι επειδή υπάρχει κάποια ένσταση γι' αυτά καθαυτά τα πρόσωπα, αλλά λόγω της βασικής αντίθεσης του Κόμματος με τον ρόλο και τον χαρακτήρα της ΕΕΑ.

Οι αλλαγές στη νέα σύνθεση της ΕΑΑ πέρασαν από την Επιτροπή της Βουλής κατά πλειοψηφία, καθώς τις υπερψήφισε η ΝΔ, ενώ «παρών» ψήφισαν ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και Ελ. Λύση.

Αντίδραση του ΠΑΟΚ στις προτάσεις Αυγενάκη

Τη σφοδρή αντίδραση του ΠΑΟΚ συνάντησαν οι προτάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού για τη νέα σύνθεση της ΕΕΑ. Σε ανακοίνωσή τους οι Θεσσαλονικείς εκφράζουν την αντίθεσή τους στην παραμονή συγκεκριμένων προσώπων στην Επιτροπή (Ν. Τζουλάκη, Η. Αρκούδη), κατηγορώντας τον υφυπουργό για «ωμές παρεμβάσεις» και «πολιτικά παιχνίδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ