Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Νέο συλλαλητήριο στις 24 Νοέμβρη για μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος

Αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, που συμμετείχαν καθολικά στο κλείσιμο των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, απευθύνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι οι μικροί επαγγελματίες από την εστίαση και άλλους κάδους με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους «έδωσαν δυναμική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης». Παράλληλα καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να συμμετάσχουν μαζικά στη νέα κινητοποίηση στις 24 Νοέμβρη στην Αθήνα, στις 7 μ.μ. στο Μοναστηράκι.

Η ΟΒΣΑ υπογραμμίζει ότι η προχτεσινή κινητοποίηση έστειλε «στο καλάθι των αχρήστων την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει "κόντρα" μεταξύ των επαγγελματιών της εστίασης και των άλλων κλάδων. Δυο χρόνια με την πλάτη στον τοίχο, ανεξαρτήτως κλάδου, προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες, φορτωμένοι τα βάρη που γέννησε η κυβερνητική πολιτική. Αναδουλειά και lockdown, αβάσταχτη φορολογία, χρέη - βουνό που λήγουν, ακρίβεια σε πρώτες ύλες, Ενέργεια και είδη λαϊκής κατανάλωσης η οποία κατατρώει ό,τι απέμεινε από το εισόδημα, φόβο μην αρρωστήσουμε και αναγκαστούμε να κλείσουμε και μείνουμε χωρίς εισόδημα, αφού δεν υπάρχει η παραμικρή αποζημίωση».

Τονίζεται ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεγελάσει τους αυτοαπασχολούμενες με τα δισ. των χρηματοδοτήσεων που διαφημίζει ως δήθεν επιδοτήσεις, αφού όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «γνωρίζουμε ότι αυτά τα καρπώθηκαν, όπως και την μερίδα του λέοντος του τζίρου του τελευταίου διαστήματος, λίγοι, οι μεγάλοι "παίκτες". Οι μικροί, όσοι από αυτούς εντάχθηκαν στα περιορισμένα κυβερνητικά μέτρα, είδαν τα "βοηθήματα" να εξανεμίζονται στα μπιλιέτα της εφορίας, των ταμείων και των τραπεζών».

Συνεχίζοντας η ΟΒΣΑ υπογραμμίζει ότι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ «συνεχίζουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος. Για μέτρα που θα μας επιτρέψουν να ανασάνουμε, όπως η κατάργηση προστίμων, η διαγραφή χρεών σε εφορία, τράπεζες, δήμους (και αυτών της επιστρεπτέας προκαταβολής), η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, η επανένταξη στο αφορολόγητο και η επιδότηση των αυξήσεων στην Ενέργεια».

Επιπλέον καταγγέλλει τον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, που και χτες με συκοφαντίες και ψέματα επιτέθηκε στην κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων. «Την ώρα που κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε στο υπουργείο του υπόμνημα της ΟΒΣΑ, του Συλλόγου Επαγγελματιών της Αθήνας, 9 ακόμα τοπικών Ενώσεων, Σωματείων Κουρέων, Αισθητικών, Παιδότοπων, με το πλαίσιο αιτημάτων τους, ο υπουργός ανακάλυψε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που διαδήλωναν για την Υγεία!», σημειώνει. Και προσθέτει ότι οι εκπρόσωποι της συγκέντρωσης ζήτησαν συνάντηση μαζί του, αλλά το υπουργείο απάντησε ότι «ο υπουργός απουσιάζει». Επομένως γνώριζε και ποιοι διαμαρτύρονται και τι ζητούν οι αυτοαπασχολούμενοι, όμως αρνήθηκε να τους συναντήσει και «εμφανίστηκε στην πλατεία Συντάγματος για να στήσει το γνωστό σόου με τις βολικές και εύκολες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Η οργανωμένη παρουσία των επαγγελματιών τού χάλασε το σόου που ήθελε να στήσει με κάμερες και με χειροκροτητές τούς γνωστούς συνδικαλιστές. Γι' αυτό ξεσάλωσε», αναφέρει η ΟΒΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ