Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
Απέσπασαν δέσμευση για δωρεάν χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας

Συνεχίζουν τον αγώνα για ένταξη στα ΒΑΕ

«Ο αγώνας συνεχίζεται για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας, τώρα είναι ώρα για να μπουν ακόμα περισσότεροι στη μάχη. Τα σωματεία μας να γίνουν μεγάλα και δυνατά, να φτιαχτούν νέα όπου δεν υπάρχουν», τονίζει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, μετά την προχτεσινή κινητοποίηση των διανομέων.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας της "e-food" να εμποδίσει (στέλνοντας παραγγελίες μέσω της εφαρμογής στους διανομείς που είχαν δηλώσει στάση) τη συμμετοχή των διανομέων στη στάση εργασίας», η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε, με τους εργαζόμενους να απαιτούν ένταξη στα ΒΑΕ και μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Στο υπουργείο Εργασίας, αντιπροσωπεία των μελών της διοίκησης του Συνδικάτου, της Ομοσπονδίας και του επιχειρησιακού Σωματείου της «e-food» συναντήθηκε με την γγ του υπουργείου, τον γγ του ΣΕΠΕ και την γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου κατατέθηκε αναλυτικό υπόμνημα για τους διανομείς στην «e-food» και στη «Wolt». Με την αποφασιστική και μαχητική τους κινητοποίηση οι διανομείς απέσπασαν δέσμευση για δωρεάν παροχή πραγματικών Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους, είτε είναι μισθωτοί είτε δουλεύουν ως freelancer. «Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας έδωσαν δέσμευση ότι με Υπουργική Απόφαση, η οποία θα κατατεθεί άμεσα, θα καθοριστούν συγκεκριμένα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας, τα οποία θα παρέχονται υποχρεωτικά, εντελώς δωρεάν σε όλους τους διανομείς, είτε είναι μισθωτοί είτε freelancer, αποκλειστικά από τους εργοδότες», τονίζει το Συνδικάτο.

Για το κρίσιμο ζήτημα της ένταξης των διανομέων στα ΒΑΕ, όπως και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των freelancers,«παρά τα αμέτρητα περιστατικά ατυχημάτων, θανατηφόρων και μη, το υπουργείο εξακολουθεί την εγκληματική πολιτική που θέλει τους διανομείς έξω από τα ΒΑΕ, παραπέμποντας το θέμα στην αρμόδια επιτροπή, η οποία πλέον δεν υφίσταται!», καταγγέλλει.

Τέλος, το νεοσύστατο Σωματείο Εργαζομένων «e-food» κατέθεσε επίσημη καταγγελία για την απαράδεκτη τακτική που εφαρμόζει η εταιρεία σχετικά με τα ταμεία και τα υποτιθέμενα ελλείμματα που επικαλείται, όπως και για την αξιοποίηση του συστήματος «αξιολόγησης» ως μέσου πίεσης προς τους εργαζόμενους, που ωθεί σε εργατικά «ατυχήματα» και μείωση των αποδοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ