Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η Ευρώπη ξανά στο επίκεντρο της διασποράς

«Διαλογή ασθενών» που θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ στην Αυστρία

Η Ευρώπη έχει γίνει για άλλη μια φορά το επίκεντρο της πανδημίας, σχεδόν δύο χρόνια μετά το ξέσπασμά της, χωρίς ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των λαών, χωρίς καμία πραγματική ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων Υγείας.

Μεταξύ 1ης και 7ης Νοέμβρη, η Ευρώπη (οι 53 χώρες που περιλαμβάνονται στην αντίστοιχη περιφέρεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) κατέγραψε περισσότερο από το 60% των νέων λοιμώξεων SARS-CoV-2 που διαγνώστηκαν παγκοσμίως, αλλά και το 55% όλων των θανάτων (26.726) που συνδέονται με την πανδημία, σημειώνει ο ΠΟΥ.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 7%, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 10%.

Σε ένα τέτοιο φόντο, κλιμακώνεται για άλλη μια φορά η αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας. Χαρακτηριστικά, στην Αυστρία, η πολιτική περικοπών των δαπανών Υγείας, η απουσία μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με μόνο όπλο τα εμβόλια, οδήγησαν σε μια απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφαση «διαλογής ασθενών» που θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

Πέρα από την επιβολή lockdown στους ανεμβολίαστους από την αυστριακή κυβέρνηση, το κρατίδιο του Σάλτσμπουργκ ανακοίνωσε ότι στα δημόσια νοσοκομεία συγκροτείται ομάδα «διαλογής» ασθενών που θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, επειδή πολύ σύντομα δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθούν την περίθαλψη όλων των ασθενών σύμφωνα με τα ισχύοντα κριτήρια.

Ενδέχεται οι πολύ ηλικιωμένοι ή οι ανεμβολίαστοι να αποκλείονται από τις ΜΕΘ, καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία χαρακτηρίζεται οριακή, λόγω της υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος από τα κρούσματα κορονοϊού, ενώ ορισμένοι ασθενείς με κορονοϊό θα νοσηλεύονται σε κέντρα αποκατάστασης.

Και στη Γερμανία η κατάσταση είναι δραματική, παραδέχτηκε χτες και η καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, καθώς τα νοσοκομεία πιέζονται ασφυκτικά. Χτες τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 53.000 σε ένα 24ωρο - αρνητικό ρεκόρ - και οι θάνατοι προσέγγισαν τους 300.

Στην Ολλανδία, που από το περασμένο Σάββατο βρίσκεται σε μερικό lockdown, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τους τελειώνουν τα διαγνωστικά τεστ για την Covid-19 (!), ενώ στη χώρα καταγράφηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα περισσότερα από 20.000 νέα κρούσματα, ο υψηλότερος απολογισμός από την έναρξη της πανδημίας. Κι όλα αυτά ενώ περίπου το 85% των ενηλίκων στην Ολλανδία είναι πλήρως εμβολιασμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ