Τρίτη 23 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αναφορά σε μια Ακαδημία»

Η Ομάδα «Σημείο Μηδέν» ανεβάζει το έργο του Φραντς Κάφκα «Αναφορά σε μια Ακαδημία», σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου και μετάφραση Ιωάννας Μεϊτάνη. Η παράσταση παρουσιάζεται από σήμερα και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 20.00 στο θέατρο «Αττις - Νέος Χώρος» (Λεωνίδου 12, Μεταξουργείο).

Ο κεντρικός ήρωας του διηγήματος του Κάφκα «Αναφορά σε μια Ακαδημία» είναι ο πίθηκος Rotpeter. Μια ομάδα κυνηγών της εταιρείας «Χάγκενμπεκ» τον πυροβολεί σε μια ζούγκλα της Χρυσής Ακτής. Τον αιχμαλωτίζουν, τον μεταφέρουν στο πλοίο τους και τον κλείνουν σε ένα κλουβί. Αυτός, σε κατάσταση σοκ, έχοντας χάσει τη μνήμη της μέχρι τώρα ζωής του, πασχίζει να διαφύγει. Τότε αρχίζει να παρατηρεί τους γύρω του, τους εξαθλιωμένους και απανθρωποποιημένους σκλάβους - ναύτες της «Χάγκενμπεκ», και προσπαθεί να τους μιμηθεί. Οι ναύτες, έχοντας αποδεχθεί την καταπίεση που υφίστανται οι ίδιοι, την ασκούν με τη σειρά τους και στο ανήμπορο άγριο ζώο. Οταν το καράβι φτάνει στο Αμβούργο, ο Rotpeter μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στον ζωολογικό κήπο και το βαριετέ. Διαλέγει το βαριετέ. Ολοκληρώνει την εκπαίδευσή του στην ανθρώπινη συμπεριφορά και πλέον παρουσιάζει ως performance την ίδια τη διαδικασία του βίαιου εξανθρωπισμού του...

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελλη Ιγγλίζ, Εβελυν Ασουάντ, Ρόζυ Μονάκη, Αννα Μαρκά - Μπονισέλ, Μπάμπης Αλεφάντης, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ντίνος Παπαγεωργίου.

Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ