Τρίτη 23 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με την ερμηνεύτρια Μπέττυ Χαρλαύτη

Η ερμηνεύτρια Μπέττυ Χαρλαύτη συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, προκειμένου να του προσφέρει τον δίσκο της «Η Μπέττυ Χαρλαύτη στον Κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη». Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Ο δίσκος, με ερμηνεύτρια την Μπέττυ Χαρλαύτη - επιλεγμένη από τον ίδιο τον συνθέτη - είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη με συμφωνικό ήχο.

Ο δίσκος περιλαμβάνει ηχηρές συμμετοχές και δύο ανέκδοτα τραγούδια που ακούγονται για πρώτη φορά από την Μπέττυ Χαρλαύτη, την μοναδική ερμηνεύτρια της γενιάς της που βρέθηκε κοντά στον συνθέτη και στη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» τα τελευταία χρόνια.

Την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη και της ερμηνεύτριας τιμούν με τη συμμετοχή τους ο Ζιλφί Λιβανελί και η Μαρία Φαραντούρη, εμβληματικοί συνοδοιπόροι του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και ο Γιώργος Περρής, ταλαντούχος ερμηνευτής με διεθνή καριέρα.

Ο δίσκος είναι αφιερωμένος στην παγκόσμια ειρήνη και πρόκειται να κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό, σε διεθνή πολύγλωσση εκδοχή.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ