Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Υπόλογη» προϊσταμένη νηπιαγωγείου για τα κενά

Δείγμα της υποβάθμισης και υποστελέχωσης της Εκπαίδευσης, με τους εκπαιδευτικούς να καταλήγουν εξιλαστήρια θύματα, αποτελούν τα όσα διαδραματίστηκαν προχτές στο 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης.

Λόγω απουσίας εκπαιδευτικού και ενώ έγκαιρα είχε γίνει αίτηση από την προϊσταμένη προς τη Διεύθυνση ΠΕ Ανατολικής Αττικής για αναπλήρωσή του κενού, το ολοήμερο τμήμα του εν λόγω Νηπιαγωγείου ανέστειλε τη λειτουργία του, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Οταν ενημερώθηκε ότι το ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργούσε, ένας γονέας προέβη σε μηνυτήρια αναφορά (!) εναντίον της προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η προϊσταμένη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, για να δώσει κατάθεση, ενώ ορίστηκε και δικάσιμος.

Να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία δίωξης ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αλ. Δελμούζος», που καλεί σήμερα Τετάρτη σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, στις 13.30, προκηρύσσοντας 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας. Οπως σημειώνει, «η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έχουν τεράστιες ευθύνες που αφήνουν τα σχολεία υποστελεχωμένα, να λειτουργούν με το φιλότιμο των εκπαιδευτικών εις βάρος της μόρφωσης των μαθητών μας. Εχουν τεράστιες ευθύνες που δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο στήριξης των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που εδώ και χρόνια αδιαφορούν προκλητικά για τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν οι νηπιαγωγοί στο χώρο του νηπιαγωγείου. Δεν μπορεί από τη μία οι γονείς να μην ξέρουν τι να κάνουν με τα παιδιά τους τις μέρες που δεν λειτουργεί το ολοήμερο και από την άλλη οι εκπαιδευτικοί να φοβόμαστε να αρρωστήσουμε ή να πάρουμε τις άδειες που δικαιούμαστε».

Το Σωματείο καλεί παράλληλα να παρέμβουν η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής και το υπουργείο Παιδείας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μη μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς σε εξιλαστήρια θύματα, αλλά και να πάρει άμεσα θέση η ΔΟΕ, καταγγέλλοντας το γεγονός. Επίσης να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα ολοήμερα τμήματα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, πρόσληψη επιπλέον προσωπικού που θα καλύπτει τις βραχυπρόθεσμες απουσίες, εδώ και τώρα μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ