Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πετιούνται εκτός εστίας δεκάδες φοιτητές

Δεκάδες φοιτητές από τις σχολές του πρώην ΤΕΙ Λάρισας κινδυνεύουν να μείνουν εκτός εστίας τις επόμενες μέρες, αφού η φοιτητική μέριμνα τους διεμήνυσε πως αν δεν παραδώσουν το κλειδί του δωματίου τους, θα τους αλλάξουν κλειδαριά για να μείνουν εκτός δωματίου.

Πρόκειται για φοιτητές που αυτήν την περίοδο κάνουν την πρακτική τους, τελειώνουν με τις σπουδές τους, ωστόσο έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις σπουδές τους τον Φλεβάρη στο πρόγραμμα της εξομοίωσης, προκειμένου να πάρουν πανεπιστημιακό πτυχίο. Ετσι, για έναν μήνα δεν θα θεωρούνται ενεργοί φοιτητές, επομένως θα πρέπει να ξανακάνουν αίτηση και να συγκριθούν με μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές που επιθυμούν να πάρουν δωμάτιο στο εαρινό εξάμηνο. Δηλαδή, οι φοιτητές αυτοί θα αναγκαστούν να μείνουν στον δρόμο για έναν μήνα επειδή το Συμβούλιο Ενταξης θα καθυστερήσει να εγκρίνει τις αιτήσεις τους για το πρόγραμμα της εξομοίωσης.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών, αφού σημειώνει πως «δεν φτάνει που με ευθύνη κυβέρνησης και πρυτανείας ήμασταν σε αναστολή πρακτικής για πάνω από 8 μήνες, δεν φτάνει που μας φόρτωσαν με επιπλέον 2 εξάμηνα για να πάρουμε πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, τώρα μας υποχρεώνουν να περνάμε και από δύο διαγωνισμούς φτώχειας μέσα σε μία χρονιά». Τονίζει δε πως «δεν θα αφήσουμε κανέναν φοιτητή να μείνει εκτός εστιών».

Επισημαίνει επιπλέον τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχρονική υποχρηματοδότηση της φοιτητικής μέριμνας, τονίζοντας πως «αντί να ενοικιαστούν νέα κτίρια ή ξενοδοχεία για τις ανάγκες των φοιτητών, επιλέγουν να τους βάζουν σε έναν φαύλο κύκλο διαγωνισμών εισοδηματικών κριτηρίων».

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για να αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις που θα γίνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ