Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΣΕΕ
Στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μικρών εμπόρων

Ανοδο κατέγραψε το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ στο Συνέδριο της ΕΣΕΕ

Τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και άλλους επαγγελματίες που στήριξαν το ψηφοδέλτιό της με την ψήφο τους, τόσο στις εκλογές των εμπορικών συλλόγων όσο και στο Συνέδριο στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) χαιρετίζει η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων». Σημειώνεται ότι το ψηφοδέλτιό της κατέγραψε άνοδο σε ψήφους (42 ψήφοι αντιπροσώπων έναντι 35 στο προηγούμενο Συνέδριο) και διατήρηση των 2 εδρών της στο ΔΣ της ΕΣΕΕ.

«Η αύξηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε συνθήκες επιβολής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας - την οποία και είχαμε εξαρχής καταγγείλει - που αξιοποίησαν η διοίκηση της ΕΣΕΕ και οι μηχανισμοί της προκειμένου να ελέγξουν και με αυτόν τον τρόπο τον συσχετισμό δυνάμεων στα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα», σημειώνει η ΑΣΕ. Καταγγέλλει επίσης ότι η συνδικαλιστική πλειοψηφία στη διοίκηση της ΕΣΕΕ μεθόδευσε τον αποκλεισμό της, αφού «στο νέο "συνεταιρικό" προεδρείο που συγκροτήθηκε βιαστικά μετά τις εκλογές της 29/11/2021, χώρεσαν όλοι εκτός από τη φωνή αυτών (της "Αγωνιστικής Συνεργασίας") που εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των μικρών επιχειρηματιών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων που έχουν χτυπηθεί άγρια από τις κυβερνητικές πολιτικές. Μάλιστα, προκειμένου να εφαρμόσουν το σχέδιο αποκλεισμού, παραβίασαν ακόμα και το καταστατικό που οι ίδιοι ψήφισαν πριν από 4 χρόνια. Απέκλεισαν από την εκλογή του προεδρείου τον συνδυασμό της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" παρά την καταστατική υποχρέωση για αναλογικό προεδρείο».

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία του «Ενωμένου Εμπορίου» (ΝΔ - ΚΙΝΑΛ) δεν δυσκολεύτηκε να τα βρει με τους «Ανεξάρτητους» που στηρίζονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα ακόμα παράδειγμα «σύμπραξης» ανάμεσα στις δυνάμεις που κατά τ' άλλα κονταροχτυπιούνται για την κυβερνητική εναλλαγή.

«Δηλώνουμε ξανά ανοιχτά ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μικρών εμπόρων, κόντρα στην κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα, που τα δίνουν όλα στα μονοπώλια για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία τους», τονίζει η ΑΣΕ, καλώντας σε μαζικοποίηση και ισχυροποίηση των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ