Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στάση εργασίας και κινητοποίηση τραυματιοφορέων

Σε 5ωρη στάση εργασίας (10 π.μ.- 3 μ.μ.) για τα νοσοκομεία της Αττικής και 24ωρη απεργία για τα νοσοκομεία της περιφέρειας προχωρούν σήμερα οι τραυματιοφορείς των δημόσιων νοσοκομείων, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ενωσης Τραυματιοφορέων. Στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.

Την κινητοποίηση στηρίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΕ «Θριάσιο», δίνοντας το στίγμα από τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των κλινικών, των ΜΕΘ - ΜΑΦ, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των Χειρουργείων που προκαλεί η μεγάλη έλλειψη τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου.

Στο Νοσοκομείο «Θριάσιο» είναι κενές περισσότερες από το 50% των οργανικών θέσεων βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού (εργάζονται 46 μόνιμοι και αορίστου χρόνου τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου), δηλαδή 60 θέσεις, αλλά έχουν προκηρυχθεί μόνο 3, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Τα απογεύματα και τις νύχτες μόνο ένας ή δύο τραυματιοφορείς καλύπτουν την «κίνηση» όλου του νοσοκομείου ενώ η έλλειψη τραυματιοφορέων στο ΤΕΠ και στα Χειρουργεία καθυστερεί τη διεκπεραίωση εξετάσεων και εισαγωγών, τη μεταφορά ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις.

Διεκδικούν ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας με επείγουσες προσλήψεις μόνιμων τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων. Ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Ενταξη στα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ