Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Πρόωρος τελικός

Ντέρμπι αιωνίων έβγαλε η κληρωτίδα

Sportidea

Ντέρμπι αιωνίων έβγαλε η κληρωτίδα
Ντέρμπι αιωνίων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έβγαλε η κλήρωση του φετινού φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν μια εκ των θέσεων του τελικού. Ο νικητής θα βρει αντίπαλο ένα εκ των Μαρουσίου ή Πανελλήνιου που θα κοντραριστούν μαζί στο δεύτερο ημιτελικό. Σημειώνεται ότι οι δυο «άσπονδοι» φίλοι είχαν συναντηθεί και στην περσινή διοργάνωση όπου την πρόκριση στον τελικό την πήραν οι «πράσινοι».

Για τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» Λευτέρη Σούμποτιτς, η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό έχει ιδιαίτερη σημασία αφού θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα σε έναν αγώνα δίχως... αύριο. Πάντως για τον «Πίξι» το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει ενάντια στους πρωταθλητές δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τύχη ή ατυχία. Αλλωστε, όπως εξηγεί και ο ίδιος, η κάθε ομάδα του φάιναλ φορ στοχεύει σε δύο νίκες (ημιτελικό - τελικό). «Ισως το γεγονός ότι θα παίξουμε στον ημιτελικό, μας δίνει πολλές πιθανότητες, εάν νικήσουμε, για το τρόπαιο. Είμαστε ήρεμοι. Τώρα προέχει ο αγώνας με την Μπενετόν Τρεβίζο» τόνισε ο Λευτέρης Σούμποτιτς από την Ιταλία μόλις έμαθε το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Ο Τάσος Στεφάνου, που εκπροσώπησε στην κλήρωση τον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Πρέπει να κάνουμε δύο νίκες, τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό, για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Οσο για την κλήρωση, πιστεύω ότι είναι καλύτερα που κληρωθήκαμε με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό».

Στους άλλους αντιπάλους, το Μαρούσι θεωρείται η πιο τυχερή της κλήρωσης αφού κληρώθηκε με τον πιο ζηλευτό αντίπαλο, τον Πανελλήνιο που είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Α2 κατηγορίας στο θεσμό του Κυπέλλου. Ο εκπρόσωπος της ομάδας Ανδρέας Παπαντωνίου δεν έκρυψε το γεγονός ότι η ομάδα του προτιμούσε για αντίπαλο τον Πανελλήνιο αλλά ωστόσο επισήμανε τις δυσκολίες. «Είναι αλήθεια πως προτιμούσαμε στον ημιτελικό τον Πανελλήνιο, όπως είμαι σίγουρος πως και ο Πανελλήνιο προτιμούσε εμάς. Το Κύπελλο πάντως είναι ένας ιδιότροπος θεσμός και πρέπει να είσαι το ίδιο προσεκτικός ανεξάρτητα από τον αντίπαλο»

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Φραγκής Δανιηλίδης, εξήρε το γεγονός της παρουσίας της ομάδα του σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό. «Είναι μεγάλη μας τιμή που συμμετέχουμε στο φάιναλ φορ. Η ομάδα μας αγωνίζεται στην Α2, επομένως το ζητούμενο για μας δεν ήταν ο αντίπαλος στον ημιτελικό. Και οι τρεις είναι πιο δυνατές ομάδες από εμάς. Θα κοιτάξουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Από κει και πέρα, όλα θα φανούν στο γήπεδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ