Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Εφυγε» ο Χιντεγκούτι

Μια παλιά δόξα του ουγγρικού αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γενικότερα έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 80 χρόνων. Ο Νάντορ Χιντεγκούτι, μέλος της χρυσής εθνικής ομάδας της Ουγγαρίας στη δεκαετία του '50, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης, από ανακοπή καρδιάς. Ο Χιντεγκούτι αγωνιζόταν στη θέση του σέντερ φορ και ως κορυφαία στιγμή της καριέρας του θεωρείται το χατ τρικ που πέτυχε μέσα στο Γουέμπλεϊ, στην ιστορική νίκη της Ουγγαρίας επί της Αγγλίας με 6-3, στις 25 Νοέμβρη του 1953. Ο διεθνής Ούγγρος γεννήθηκε στις 3 Μάρτη του 1922 στη Βουδαπέστη και ήταν μέλος της εθνικής Ουγγαρίας από το 1945 ως το 1958, με 68 συμμετοχές και σημειώνοντας 39 γκολ. Με την εθνική των Μαγιάρων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952 και αναδείχτηκε δευτεραθλητής Κόσμου το 1954 στην Ελβετία (στον αλήστου μνήμης χαμένο τελικό από τους Γερμανούς με 2-3). Επαιξε στη ΜΤΚ για 14 χρόνια κατακτώντας τρία πρωταθλήματα (1951,1953 και 1958). Ως προπονητής οδήγησε τη Φιορεντίνα στην κατάκτηση του κυπέλλου Κυπελλούχων το 1961 και την Γκίορ ΕΤΟ το 1963 στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας. Το 1965 μετακόμισε στην Αίγυπτο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Αλ Αχλί με την οποία κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα.

  • Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός συμπλοκής που έλαβε χώρα στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας μετά τη λήξη του τοπικού ντέρμπι Ατλέτικο Νασιονάλ - Ιντιπεντιέντε Μεντεγίν. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 μέσα σε εκρηκτική ατμόσφαιρα, καθώς τέσσερις παίκτες αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα. Η ένταση μεταφέρθηκε και εκτός γηπεδικού χώρου με βίαια επεισόδια μεταξύ των οπαδών, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων.
  • Αγωνία στις τάξεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την κατάσταση του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο 26χρονος μέσος κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα Ολλανδίας - Αγγλίας (1-1) χτύπησε στον αστράγαλο, στο σημείο δηλαδή που είχε τραυματιστεί στη συνάντηση της Πρέμιερ Λιγκ με την Μπόλτον. Το μέγεθος του τραυματισμού επρόκειτο να γίνει γνωστό χτες.
  • Ο Ελβετός παίκτης Σιριάκο Φόρτσα είναι ο πρώτος που πληρώνει το... μάρμαρο για την άσχημη πορεία της Μπάγερν Μονάχου στην Μπουντεσλίγκα. Η ομάδα βρίσκεται πολύ μακριά από την κορυφή, με ελάχιστες πλέον ελπίδες για τίτλο. Ο τεχνικός της ομάδας, Οτμαρ Χίτζεφελντ, του έδειξε την... έξοδο παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο του διεθνή Ελβετού έληγε του χρόνου. Μάλιστα ο τεχνικός των Βαυαρών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί και σε άλλους παίκτες της Μπάγερν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ