Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Πολύμορφες δράσεις κατά του νέου αθλητικού νομοσχεδίου

Σε πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 21/12 καλούν σύλλογοι φοιτητών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των φοιτητών ΣΕΦΑΑ στην Αθήνα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των φοιτητών ΣΕΦΑΑ στην Αθήνα
Με πολύμορφες δράσεις, οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Αθήνας εξέφρασαν, χτες, για μια ακόμα φορά την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για τον αθλητισμό και ειδικότερα στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που μέχρι πρόσφατα βρισκόταν σε διαβούλευση. Οι φοιτητές εναντιώθηκαν στα όσα ορίζει το νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων υποβαθμίζει το πανεπιστημιακό πτυχίο, επιφέροντας ένα ακόμη χτύπημα στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Σχολών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Μετά τις χτεσινές κινητοποιήσεις, προγραμματίζεται πανελλαδική κινητοποίηση των φοιτητών ΣΕΦΑΑ και ΤΕΦΑΑ έξω από το υπουργείο Παιδείας (συστεγάζεται με την ΓΓΑ) στο Μαρούσι την Τρίτη 21 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι.

Στην Αθήνα, βάσει της πρόσφατης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της σχολής του ΣΕΦΑΑ Αθήνας, οι φοιτητές πραγματοποίησαν την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Στην απόφασή τους μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Αυτό το νομοσχέδιο δίνει συντριπτικό χτύπημα στα επαγγελματικά μας δικαιώματα, υπονομεύει και απαξιώνει όλα τα γόνιμα χρόνια που περνάει ένας φοιτητής στη Γυμναστική Ακαδημία. Πέρα από άδικο, αυτό το νομοσχέδιο θέτει σε κίνδυνο και την υγεία των ασκουμένων».

Κινητοποίηση στα Τρίκαλα

Η αφίσα για την πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Η αφίσα για την πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Νέα κινητοποίηση ενάντια στο αθλητικό νομοσχέδιο Αυγενάκη πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Τρικάλων.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων απαιτούν: Την άμεση απόσυρση του αθλητικού νομοσχεδίου Αυγενάκη. Να μην εξισωθεί το πτυχίο τους με αυτά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Την αποκλειστικότητα σχεδιασμού, οργάνωσης και εποπτείας προγραμμάτων σωματικής άσκησης από πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ. Δημόσια και δωρεάν άθληση για όλους. Παράλληλα διεκδικούν: Αύξηση δρομολογίων και δωρεάν μετακίνηση για τους φοιτητές. Ανέγερση εστιών με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Βελτίωση υποδομών. Δωρεάν σίτιση για όλους. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κέντρισε το ενδιαφέρον η επιτυχημένη εκδήλωση για τον Αθλητισμό (2024-04-02 00:00:00.0)
Συνάντηση Αυγενάκη - Καπράλου (2020-06-16 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία φοιτητών για τη στήριξη των πρακτικάριων (2020-04-22 00:00:00.0)
Μαχητική απάντηση από τους φοιτητές των ΣΕΦΑΑ (2018-12-11 00:00:00.0)
Μαζικό «παρών» από τους ανθρώπους του Αθλητισμού (2014-12-12 00:00:00.0)
Παλεύουν για κατοχύρωση (1997-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ