Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΩΝΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
ΝΩΝΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
ΦΩΤΟ 7

Στη μνήμη των αγωνιστών από τη Σαϊδόνα:

ΗΛΙΑ ΝΟΕΑ (φωτ.), έφεδρου ανθυπολοχαγού στον πόλεμο της Αλβανίας, μέλους του ΚΚΕ, αρχηγού της ανταρτοομάδας της Σαϊδόνας, που χτύπησε τους Ιταλούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους τον Μάρτη του 1942, καταδικάστηκε από έκτακτο ιταλικό στρατοδικείο και εκτελέστηκε στην Καλαμάτα τον Μάη του 1942.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑ (φωτ.), τελειόφοιτου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κομμουνιστή Ακροναυπλιώτη, έναν από τους 200 εκτελεσθέντες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944.

ΛΕΩΝΙΔΑ (ΛΟΥΗ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ, που δολοφονήθηκε από Χίτες, στα 19 του χρόνια, τον Αύγουστο του 1947.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΒΑΣΟΥ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ (φωτ.), έφεδρου ΕΛΑΣίτη, υπεύθυνου Κέντρου Πληροφοριών των ανταρτών του ΔΣΕ στο Συγκρότημα Ταϋγέτου, που πέθανε το 1976.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ (ΛΟΥΛΑΣ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ (φωτ.), υπεύθυνης Επιμελητείας των μαχητών του ΔΣΕ στο Συγκρότημα Ταϋγέτου, που πέθανε το 1988.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ (ΝΩΝΤΑ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ (φωτ.), μαχητή του ΔΣΕ στο Συγκρότημα Ταϋγέτου, τραυματία στη μάχη της Βαμβακούς Λακωνίας, που πέθανε το 1996.

ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΙΤΣΑΣ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ (φωτ.), μαχήτριας του ΔΣΕ στο Συγκρότημα Ταϋγέτου, που πέθανε το 2016.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
ΚΩΣΤΑ ΞΥΔΕΑ (φωτ.), Ταγματάρχη του ΔΣΕ στο Συγκρότημα Ταϋγέτου, που έπεσε ηρωικά στα Πηγάδια Ταϋγέτου το 1949, ο Αριστοτέλης Καστριτσέας και ο Βαγγέλης Καστριτσέας προσφέρουν το ποσό των 100 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου.

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν 14 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ. Γεννήθηκε το 1923 στην Κεφαλονιά, στο χωριό Σουλλάροι, και από τα παιδικά του χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές του λαϊκού κινήματος μέσα από την ΕΠΟΝ, τον ΕΛΑΣ και το ΚΚΕ. Πήρε μέρος σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας, φυλακίστηκε στο Μεσολόγγι και τα Βούρλα, όπου κινδύνευσε άμεσα η ζωή του από την πείνα και εξορίστηκε στην κόλαση της Μακρονήσου. Μέχρι το τέλος της ζωής του στάθηκε αταλάντευτα στις γραμμές του τιμημένου ΚΚΕ απέναντι στον οπορτουνισμό και σε όσους στις αρχές της δεκαετίας του '90 προσπάθησαν να διαλύσουν το Κόμμα μας.

Στη μνήμη του και στη μνήμη του αξέχαστου αδελφικού του φίλου και συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΡΑΛΛΑΤΟΥ, από την Αγία Θέκλη, το ανταρτοχώρι της Κεφαλονιάς, η σύντροφός του Θεώνη Αραβαντινού, τα παιδιά του Γεράσιμος, Γιώργος, Βασιλική και Σταυρούλα, τα εγγόνια του Θεώνη και Κατερίνα και τα δισέγγονά του Αναστασία και Σταύρος, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κουκακίου.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
***

ΦΩΤΟ 5

Στη μνήμη των αγαπημένων μου, ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, ΝΩΝΤΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, ΒΑΓΓΕΛΗ (Αλέξη) ΚΩΣΤΟΥΔΗ και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, προσφέρω 250 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κολιάτσου για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Αγωνιστές σε όλη τους τη ζωή, μαχητές της Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού στη διάρκεια του Εμφυλίου, αλλά και μετά στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν στην αναγκαστική προσφυγιά. Πάντα υποστήριζαν και πάλευαν για το δίκιο, το καλό του λαού, σταθερά μέσα από τις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος. Η μνήμη τους, φωτεινός οδηγός στη ζωή όσων τους γνώρισαν.

Αγγελική Κωστούδη

***

ΦΩΤΟ

Στις 14 Απρίλη 2016 «έφυγε» πρόωρα και ξαφνικά από τη ζωή, στα 63 του χρόνια, ο σύντροφός μας και σύζυγός μου ΖΗΣΗΣ ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΞΙΩΤΗΣ. Δεν είναι ο χρόνος που περνάει, είναι η απουσία που μεγαλώνει, είναι οι λέξεις που ακόμα δακρύζουν, είναι οι σιωπές που προσέχουν μην χαθείς, είναι που τελικά η ζωή σου πέρασε σαν ένα ταξίδι που λαχτάρισες.

Υπέροχε παππού, υπέροχε πατέρα και σύζυγε, θα σε θυμόμαστε πάντα, θα είσαι για πάντα μες στην καρδιά μας για όσα μας έμαθες. Για μας ακόμα ζεις, ζεις μέσα μας με την παρακαταθήκη που μας έχεις αφήσει, τιμιότητα, καλοσύνη, σεμνότητα, αγάπη και ανιδιοτέλεια. Εχεις αφήσει το στίγμα σου μέσα από τον αγώνα που έδινες καθημερινά μέχρι το τέλος της ζωής σου για ισότητα, για κοινωνική δικαιοσύνη, για έναν καλύτερο κόσμο. Ζεις μέσα από το κόμμα σου, το ΚΚΕ, που το υπηρέτησες πιστά και αταλάντευτα μέχρι το τέλος της ζωής σου.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ
Σύντροφε, στη μνήμη σου, η γυναίκα σου Μαρία, τα παιδιά σου Δημήτρης - Κυριακή - Βασίλης, τα εγγόνια σου Δημήτρης - Ζήσης - Αντώνης - Μαρίζα και Νίκος, και οι σύντροφοί σου στην ΚΟΒ προσφέρουμε για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 9 Δεκέμβρη του 2020 «έφυγε» πρόωρα, ξαφνικά και απρόσμενα, σε ηλικία 67 χρόνων, από κοντά μας ο σύντροφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΜΠΟΤΕΣΗΣ από την Ανδραβίδα Ηλείας. Μετά τη μεταπολίτευση το 1974 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και αμέσως μετά, το 1975, στο Κόμμα. Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΚΟΒ Ανδραβίδας του ΚΚΕ. Σε όλη του τη ζωή πορεύτηκε σταθερά με τις αξίες και τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού, παίρνοντας ενεργά μέρος στους αγώνες της εργατιάς, στα συλλαλητήρια της αγροτιάς, στις πορείες ειρήνης, στις εξορμήσεις του «Ριζοσπάστη», πάντα μπροστάρης, όπου τον χρέωνε το Κόμμα. Σύντροφε Μίμη, θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία, με την υπόσχεση να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, μέσα από το κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Στη μνήμη σου η γυναίκα σου Κατερίνα, τα παιδιά σου Κώστας και Παναγιώτης, οι σύντροφοί σου στην ΚΟΒ και φίλοι σου προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης του ΚΚΕ.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΣΟΥ Λαζ. ΜΠΑΜΠΑ, από το Λιβάδι Ελασσόνας, που στις 27 Γενάρη συμπληρώνονται 8 χρόνια από τον θάνατό του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύντροφός του στη ζωή και τον αγώνα Παρασκευή (Βούλα), τα παιδιά του Αννα, Λάζαρος, Κική και ο εγγονός Βασίλης

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ΜΑΡΙΑΣ και ΝΙΚΟΥ ΔΡΟΣΟΓΛΟΥ, προσφέρω στο Κόμμα για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αλμωπίας.

Σταύρος Δρόσογλου

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του ΑΓΓΕΛΟΥ (φωτ.), της ΠΑΡΘΕΝΟΠΗΣ (φωτ.) και του ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, καθώς και στη μνήμη του ΑΛΕΞΗ ΣΑΡΤΖΙΔΗ (φωτ.) προσφέρουμε στο ΚΚΕ 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κέντρου Κοκκινιάς.

Αννα και Ιορδάνα Σαρτζίδου, Ελένη Νικολιδάκη - Τριανταφυλλίδη

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ και του αδερφού μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ, από το Φραντάτο Ικαρίας, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Φραντάτου.

Γιάννης Καρούτσος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των φίλων και συντρόφων που «έφυγαν» από τη ζωή το 2021, ΜΑΝΟΥ ΔΟΥΚΑ (φωτ.) και ΑΝΘΗ ΦΙΛΙΠΠΑ (Πάκη) ενισχύουμε το ΚΚΕ με 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ν. Σμύρνης.

Βάσω Τζελά και Γιάννης Λεκκός

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΣΥΜΕΛΑΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, μαχήτριας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, η οποία «έφυγε» από τη ζωή στις 15 Νοέμβρη 2021 σε ηλικία 92 ετών, σύντροφοί της, τα «ανταρτόπαιδα» της πόλης Μπρνο και μέλη της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στην Τσεχία, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στην Τσεχία.

  • Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας, ΣΥΜΕΛΑΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, μαχήτριας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, η οποία «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών στην πόλη Μπρνο, προσφέρουμε στο αγαπημένο της Κόμμα 50 ευρώ, μέσω της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στην Τσεχία.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΒΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΒΟΣ
Τα παιδιά της Βασίλης και Σούλα

***

ΦΩΤΟ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΒΟΣ (φωτ.), δικηγόρος, από τον Μελιγαλά Μεσσηνίας, ανώτερο στέλεχος του ΚΚΕ, υπηρέτησε το λαϊκό κίνημα με όλες τις δυνάμεις του. Το 1936 αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο για έναν χρόνο, επειδή ως μέλος της ΟΚΝΕ συμμετείχε σε εκδηλώσεις εναντίον του δικτάτορα Μεταξά. Κατά τη διάρκεια της φασιστικής κατοχής πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Νέας Φιλικής Εταιρείας, προδρόμου του ΕΑΜ, στην Ανω Μεσσηνία. Συνελήφθη από τους κατακτητές και φυλακίστηκε στα Καλάβρυτα, στο Ναύπλιο και τελικά στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Λάρισα, από το οποίο αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβρη του 1943 με τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας.

Ανέλαβε υπεύθυνες θέσεις στον αγώνα ενάντια στον κατακτητή. Υπήρξε Πολιτικός Καθοδηγητής του 9ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Μεσσηνίας, Γραμματέας του Γραφείου Πληροφοριών του Συντάγματος και πολιτικός υπεύθυνος της ΟΠΛΑ του νομού Μεσσηνίας με έδρα το χωριό Ανδρούσα. Επίσης, ήταν Γραμματέας της Οργάνωσης του ΚΚΕ στο 9ο Σύνταγμα. Στην τριήμερη σκληρή μάχη που έδωσε το 9ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ Μεσσηνίας, συνεπικουρούμενο από το 8ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ Λακωνίας, τον Σεπτέμβρη του 1944 στον Μελιγαλά, εναντίον των γερμανοντυμένων προδοτών ταγματασφαλιτών, ήταν πρόεδρος της «επιτροπής τιμωρίας» των συνεργατών του κατακτητή, η οποία απέλυσε όλα τα γυναικόπαιδα που κρατούνταν στο «Μπεζεστένι» ως αποτέλεσμα της ανελέητης μάχης που προηγήθηκε, παρά τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που εκτοξεύθηκαν έκτοτε. Ηταν Λαϊκός Επίτροπος του Ανταρτοδικείου του 9ου Συντάγματος που δίκασε στο κινηματοθέατρο «Τριανόν» στην Καλαμάτα τους προδότες συνεργάτες των Γερμανών, τους δήμαρχο Καλαμάτας Καρατζά, αντεισαγγελέα Γαλόπουλο και τους επίορκους αξιωματικούς χωροφυλακής Φραγκουδάκη, Κάη, Χριστόφιλο και άλλους.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Πήρε μέρος στις μάχες της αδούλωτης Αθήνας με το 9ο Σύνταγμα τον Δεκέμβρη του 1944 στην περιοχή Κολωνού. Μετά την επαίσχυντη συμφωνία της Βάρκιζας, τον Φλεβάρη του 1945, υπήρξε καθοδηγητικό στέλεχος των καταδιωκόμενων Μεσσήνιων αγωνιστών της Αντίστασης, ενώ με εντολή του Κόμματος έφτασε στο Μπούλκες, τον Ιούλη του 1945, όπου διετέλεσε καθηγητής στην κομματική σχολή στελεχών που δημιουργήθηκε. Τον Μάη του 1947 ΜΑΥδες τρομοκράτες σκότωσαν στον Μελιγαλά τους γονείς του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΡΑΒΟ και ΕΛΕΝΗ.

Τον Ιούλη του 1947, με εντολή του Κόμματος, τίθεται επικεφαλής Πολιτικός Επίτροπος (Μοράβας) 15μελούς αποστολής στελεχών του ΚΚΕ, γνωστής ως «αποστολή Μπούλκες», με σκοπό να περάσουν στην Πελοπόννησο για να ενισχύσουν τα αγωνιζόμενα τμήματα του Δημοκρατικού Στρατού και να συγκροτήσουν την 3η Μεραρχία του ΔΣ Πελοποννήσου, για την ηγεσία της οποίας προορίζεται ο Βασίλης Μπράβος, με τους συντρόφους Φράγκο και Κανελλόπουλο να συναποτελούν την τριμελή Διοίκηση. Η αποστολή αφού παρέμεινε για τρεις μήνες στον Γράμμο, παίρνοντας μέρος σε αρκετές μάχες εναντίον του κυβερνητικού στρατού, τον Οκτώβρη του 1947 φτάνει στη Φωκίδα, στο τάγμα του ΔΣΕ της Γκιώνας, προσπαθώντας να βρει πέρασμα για την Πελοπόννησο, εν μέσω εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του στρατού.

Ετσι, ο Μπράβος, ο Φράγκος, ο Κανελλόπουλος και ο υπεύθυνος του ΚΚΕ της περιοχής, Γιάννης Μάμαλης, αποφάσισαν να πάνε στο Γαλαξίδι για να παραγγείλουν πανί από την Πάτρα και να το τοποθετήσουν σε ένα βενζινόπλοιο που ήταν πεταμένο στην παραλία του χωριού Ερατεινή, από το οποίο είχαν αφαιρέσει τη μηχανή τα τμήματα του στρατού που περιπολούσαν στην περιοχή. Επιστρέφοντας από το Γαλαξίδι, νύχτωσαν στο χωριό Πεντεόρια και έμειναν εκεί να διανυκτερεύσουν. Ομως έγιναν αντιληπτοί από προδότες που τους κατέδωσαν και το πρωί το χωριό βρέθηκε κυκλωμένο από έναν λόχο στρατού. Στην προσπάθεια να ξεφύγουν και στην άνιση μάχη που ακολούθησε, σώθηκαν τραυματισμένοι ο Κανελλόπουλος και ο Μάμαλης, ενώ σκοτώθηκαν ο Βασίλης Μπράβος και ο Γκίκας Φράγκος, τους οποίους οι δήμιοι αφού βασάνισαν προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της αποστολής, χωρίς να πάρουν από το στόμα τους λέξη, τους αποκεφάλισαν. Ηταν 24 Δεκέμβρη 1947. Τα σώματά τους έθαψαν οι σύντροφοί τους στο Νεκροταφείο της Αγίας Ευθυμίας. Λίγες μέρες μετά τον χαμό τους στάλθηκε από το Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ ο Στέφανος Γκιουζέλης και μπήκε επικεφαλής της «αποστολής Μπούλκες», η οποία τελικά πέρασε στην Πελοπόννησο (Διακοφτό) με το προαναφερθέν βενζινόπλοιο στις 6 Γενάρη 1948 ενώ λίγο αργότερα συγκροτήθηκε η 3η Μεραρχία με Διοικητή τον Γκιουζέλη και επιτελάρχη τον Κανελλόπουλο.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
Στη μνήμη του αλύγιστου κομμουνιστή επαναστάτη ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΡΑΒΟΥ και των αλύγιστων συντρόφων του ΓΚΙΚΑ ΦΡΑΓΚΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΡΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΡΤΖΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ, ΜΑΝΩΛΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑ, ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΕΜΕΝΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΟΥΣΙΟΥ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ.

Απόγονος της ΕΠΟΝ από την Καλαμάτα


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΝΟΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΝΟΕΑΣ

ΒΑΣΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ
ΒΑΣΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΞΥΔΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΞΥΔΕΑΣ

ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΒΑΣΟΣ)
ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΒΑΣΟΣ)

ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΛΟΥΛΑ)
ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΛΟΥΛΑ)

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΞΙΩΤΗΣ ΖΗΣΗΣ
ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΞΙΩΤΗΣ ΖΗΣΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ

ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΟΓΛΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΟΓΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΜΠΟΤΕΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΜΠΟΤΕΣΗΣ

ΜΑΝΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
ΜΑΝΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΑΓΛΑΪΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
ΑΓΛΑΪΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΡΑΛΛΑΤΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΡΑΛΛΑΤΟΣ

ΣΥΜΕΛΑ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΣΥΜΕΛΑ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΔΡΟΣΟΓΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΔΡΟΣΟΓΛΟΥ

ΑΛΕΞΗΣ ΣΑΡΤΖΙΔΗΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΣΑΡΤΖΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2023-01-28 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2022-08-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2020-11-21 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2015-08-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-01-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ