Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Από καλύτερες θέσεις για την οργάνωση της πάλης του κλάδου

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το 15ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), στην Αθήνα, με τους αντιπροσώπους να υιοθετούν ομόφωνα το σχέδιο απόφασης και μια σειρά ψηφισμάτων. Το σώμα του Συνεδρίου αποτελούνταν από 89 αντιπροσώπους (από 75 το 2019) που εκλέχθηκαν από 27 σωματεία σε όλη τη χώρα, μια αύξηση που αποτυπώνει τα βήματα ενίσχυσης των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας. Ενώ, σε ό,τι αφορά τις αρχαιρεσίες, η «Προοδευτική Κίνηση Φαρμάκου», που βρίσκεται στο τιμόνι της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, αναδείχθηκε εκ νέου πρώτη δύναμη, επανεκλέγοντας 14 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και 3 αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ. Μία έδρα στη Διοίκηση εξέλεξε η παράταξη «Ταξική Ενότητα» (είχε μια έδρα και στην απερχόμενη Διοίκηση).

Χαιρετισμό στις εργασίες απηύθυναν ο Πέτρος Πέτρου, εκ μέρους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, και ο Νίκος Παπαγεωργίου, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Επίσης, παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της συνδικαλιστικής οργάνωσης Πετρελαίου, Χημικών και Ελαστικών Τουρκίας Petrol-Is, στην οποία ανήκει ο τομέας του Φαρμάκου, ο πρόεδρος της οποίας Suleyman Akyuz χαιρέτισε επίσης στο Συνέδριο.

«Είναι μονόδρομος για εμάς τους εργαζόμενους και επιτακτική ανάγκη η αντιπαράθεση με τη λογική της εργοδοσίας και του πολιτικού της προσωπικού, η οργάνωση της πάλης σε όλα τα επίπεδα με σύνθημα "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες" και η αποδυνάμωση των εκφραστών των εργοδοτικών συμφερόντων σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο», τονίζει η Ομοσπονδία στο σχέδιο απόφασης που κατέληξε. Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα και στο ταξικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ, να δώσουν «τη μάχη στους χώρους δουλειάς, για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους μας έκλεψαν και εξακολουθούν να μας κλέβουν, να παλέψουμε για διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για καλύτερους όρους εργασίας και ζωής».

Στο συνέδριο εκδόθηκαν ψηφίσματα για την Παγκόσμια Μέρα των Μεταναστών και κατά του ΝΑΤΟ και της εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Επίσης υιοθετήθηκε ψήφισμα κατά της επαίσχυντης ενέργειας της διοίκησης του επαγγελματικού ταμείου ΤΕΑΥΦΕ που προχωρά σε έξωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων από το κτίριο στο οποίο στεγάζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ