Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζεται η δίκη των συνδικαλιστών που διώκονται από τον δήμαρχο Αλίμου

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των τεσσάρων συνδικαλιστών, που διώκονται μετά από μήνυση που έχει καταθέσει ο δήμαρχος Αλίμου, Αν. Κονδύλης, και τέσσερις αντιδήμαρχοι σε βάρος τους. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στα διωκόμενα συνδικαλιστικά στελέχη, δύο από τα οποία είναι μέλη του, και καλεί σήμερα, Πέμπτη, στις 9 π.μ., σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια (έξω από το κτίριο προκάτ, αίθουσα 2), καταγγέλλοντας την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Οι συνδικαλιστές διώκονται γιατί τον Ιούλη του 2017, μαζί με εργαζόμενους του δήμου, εκπρόσωπους δημοτικών παρατάξεων και δημότες, υπερασπίστηκαν την τότε αντιπρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων ενάντια στην αυθαίρετη και εκδικητική πειθαρχική δίωξη που αντιμετώπιζε και οδηγούσε στην απόλυσή της.

Κατά την πρώτη μέρα της δίκης, την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη, το Συνδικάτο καταγγέλλει πως ο δήμαρχος Αλίμου επιχείρησε «να παρομοιάσει τη συνδικαλιστική δράση των "κατηγορουμένων", που είναι όλοι γνωστοί αγωνιστές κατά του φασισμού - ρατσισμού και υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων, με τη δράση των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής». Σχολιάζοντας τις ...δημοκρατικές ευαισθησίες του δημάρχου, υπενθυμίζει ότι είναι ο ίδιος που δεν είχε πρόβλημα να συνεργαστεί «στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου με τον εκπρόσωπο των χρυσαύγουλων στην Τοπική Διοίκηση».

«Το μένος του δημάρχου Αλίμου για το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ευρέως γνωστό από τις μηνύσεις και τα εξώδικα κατά εργαζομένων, συνδικαλιστών και συνδικαλιστικών οργανώσεων», τονίζει το Συνδικάτο και προσθέτει ότι η προσπάθεια κυβέρνησης και δημάρχων «να βάλουν στο "γύψο" τα συνδικάτα και τους αγωνιστές συναδέλφους» δεν θα περάσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ