Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Σε δεινή θέση οι μελισσοκόμοι

H πρόσφατη παρατεταμένη κακοκαιρία στη Θεσσαλία, εκτός απ' τη γενική καταστροφή που προξένησε στη γεωργία και την κτηνοτροφία κατάφερε αποφασιστικό χτύπημα και στη μελισσοκομία της Λάρισας. Είναι ενδεικτικό ότι το 50% έως και το 100% από τα σμήνη θανατώθηκαν, ενώ όσα επέζησαν λόγω την αδράνειας πολλών ημερών αλλά και της κακοκαιρίας που συνεχίστηκε για μεγάλο διάστημα στο νομό, αδυνατούν να παράγουν.

Το θέμα αυτό έφεραν χτες με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Αντώνης Σκυλλάκος και Νίκος Γκατζής. Οι τρεις βουλευτές υπογραμμίζουν ότι αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι μελισσοκόμοι της περιοχής να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, τόσο απ' την απώλεια των μελισσοσμηνών όσο και απ' την εξ ολοκλήρου απώλεια του εισοδήματός τους. «Ο ΕΛΓΑ με ανακοίνωσή του καλεί όσους έχουν πάνω από δέκα κυψέλες, να καταθέσουν τα χαρτιά τους χωρίς όμως να διευκρινίζει ούτε το πότε, ούτε το ποσοστό των ζημιών που θα καλύπτουν οι αποζημιώσεις», σημειώνεται στην Ερώτηση.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας Γ. Δρυ «τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να καταβληθούν, το γρηγορότερο, απ' τον ΕΛΓΑ ή τα ΠΣΕΑ για το σύνολο των ζημιών, οι αποζημιώσεις στους μελισσοκόμους για την απώλεια των μελισσοσμηνών αλλά και για την απώλεια του εισοδήματός τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ