Πέμπτη 6 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πολύνεκρη πυρκαγιά σε εργατικές κατοικίες στη Φιλαδέλφεια

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ τους 7 παιδιά, έχασαν χτες τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε τριώροφο κτίριο στη συνοικία Φερμάουντ της Φιλαδέλφειας στις ΗΠΑ.

Σε διαδικτυακή ανάρτησή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης ανέφερε ότι μονάδες της έφτασαν στο σημείο στις 6.40 το πρωί τοπική ώρα και διαπίστωσαν ότι φλόγες έβγαιναν από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου. Χρειάστηκαν περίπου 50 λεπτά για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Το κτίριο ανήκει στην Υπηρεσία Κοινωνικής Στέγης και είχε μετατραπεί σε διαμερίσματα. Παρά την επέμβαση της Πυροσβεστικής, οι ελλείψεις των συστημάτων πυρασφάλειας αλλά και ανίχνευσης καπνού φαίνεται πως συνέβαλαν στον τραγικό χαμό των 13 ανθρώπων...

Πυροβόλησαν την 4χρονη ανιψιά του Τζ. Φλόιντ

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, στο Χιούστον του Τέξας, τραυματίστηκε μέσα στο σπίτι της από πυρά αγνώστου ή αγνώστων η τετράχρονη ανιψιά του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2020 από αστυνομικό στη Μινεάπολις.

Η 4χρονη Αριάνα Ντιλέιν Φλόιντ, που την ώρα της επίθεσης κοιμόταν στο σπίτι της, υπέστη σοβαρά τραύματα σε συκώτι, πνεύμονα και πλευρά. Μεταφέρθηκε από τους γονείς της στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επεμβάσεις. Εκτοτε νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η αστυνομία χρειάστηκε 4 ώρες μέχρι να φτάσει στο διαμέρισμα της οικογένειας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ