Πέμπτη 13 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ - OPEN ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Δυσκολεύει η θέση του Τζόκοβιτς

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, σε ό,τι αφορά τη διαμάχη του με την κυβέρνηση της Αυστραλίας για το θέμα της εισόδου του στη χώρα, μετά τις αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του όταν νόσησε με κορονοϊό έναν μήνα πριν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα και όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Τζόκοβιτς, ζητώντας συγγνώμη γι' αυτό, ενώ είχε βρεθεί θετικός έσπασε την καραντίνα και έκανε δημόσιες εμφανίσεις χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μια βδομάδα βρίσκεται στον «αέρα» η συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο προσεχές διεθνές τουρνουά Open της Αυστραλίας (17/1), εξαιτίας προβλήματος με τη βίζα του κατά την άφιξή του στη χώρα, που τον έφερε αντιμέτωπο με την απέλαση αλλά και την ποινή της τρίχρονης απαγόρευσης εισόδου στην Αυστραλία. Ο Σέρβος τενίστας τέθηκε άμεσα υπό κράτηση σε ξενοδοχείο, ενώ το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, στα όρια του διπλωματικού επεισοδίου μεταξύ των κυβερνήσεων Σερβίας και Αυστραλίας. Πριν από λίγες μέρες ο Τζόκοβιτς δικαιώθηκε μεν δικαστικά στην έφεση που είχε υποβάλει, κυκλοφορώντας ελεύθερος πλέον, σύμφωνα όμως με πληροφορίες στην αυστραλιανή κυβέρνηση επανεξετάζουν το θέμα της παραμονής του.

Σημειωτέον, ο Τζόκοβιτς επρόκειτο να αγωνιστεί στο τουρνουά με κατ' εξαίρεση άδεια από τους διοργανωτές, καθώς είναι ανεμβολίαστος απέναντι στον κορονοϊό, γεγονός που πυροδότησε την κόντρα του με τις αρχές της Αυστραλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ