Παρασκευή 14 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων

Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα «Πετρέλαια Καβάλας» από συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία και άλλους φορείς του κινήματος.

Σε ανακοίνωσή του, το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας τονίζει πως η προκλητική απόφαση της εταιρείας στα «Πετρέλαια Καβάλας» να απολύσει 24 εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, «αποτελεί απευθείας επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα και τα εργατικά δικαιώματα», μεταφέροντας παράλληλα μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους.

«Με το πρόσχημα της πανδημίας οι κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο επιβάλλουν μέτρα που περιορίζουν και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και επιτίθενται στα δικαιώματα των εργαζομένων που αποκτήθηκαν μέσα από σκληρούς αγώνες», σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Αυτές οι συνθήκες δημιουργούν την ανάγκη για ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και της εντατικοποίησης των ταξικών μας αγώνων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και τις επιθέσεις σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ καταδικάζει τον αυταρχισμό και τις απειλές της εταιρείας και απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων.

Αποφάσεις στήριξης των απολυμένων έχουν πάρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Φωκίδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιοχής Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα», η Ενωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Εβρου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής, το Συνδικάτο Εργαζομένων Α' και Β' βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας - Θάσου, Συνταξιούχων Καλλιράχης Θάσου, Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - Δημοσίου Καβάλας, Συνταξιούχων ΒΦΛ και Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Εβρου, η Ενωση Συνταξιούχων Γλυφάδας και γύρω Δήμων, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ