Πέμπτη 20 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σας μεταφέρουμε τη φωνή και την απόγνωση των οικογενειών μας!

Ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων στο «Hilton»

«Σας μεταφέρουμε τη φωνή των παιδιών μας και την απόγνωση των οικογενειών μας που καλούνται να επιβιώσουν σε μια περίοδο εξοντωτικής ακρίβειας και εργασιακής ζούγκλας», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στο «Hilton» σε ανοιχτή τους επιστολή. Κάνουν με αυτή γνωστό το αίτημά τους προς την εταιρεία «να κρατήσει τις υποτιθέμενες πλουσιοπάροχες αποζημιώσεις, όπως αναφέρεται στα Δελτία Τύπου που προωθεί στα ΜΜΕ, και να τεθούν οι εργαζόμενοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με διασφαλισμένες τις θέσεις εργασίας και το εισόδημά τους, ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση, χωρίς βλαπτικές μεταβολές στις υπάρχουσες σχέσεις εργασίας».

Απευθυνόμενοι ιδιαίτερα στα ΜΜΕ, τονίζουν την ανάγκη «να ακουστεί η αλήθεια όπως βγαίνει από τα στόματα αυτών που μέσα σε μια στιγμή είδαν να φεύγει η γη κάτω από τα πόδια τους», σε αντιπαράθεση με «τις παραπλανητικές και αναληθείς θέσεις της εταιρείας».

«Η πραγματικότητα είναι ότι μας οδηγούν στη μακροχρόνια ανεργία, την ίδια ώρα που η εταιρεία ωφελείται από την κρατική χρηματοδότηση με πακτωλούς εκατοντάδων εκατομμυρίων που βγαίνουν από το υστέρημα του λαού. Χτίζουν με δημόσιο χρήμα ιδιωτικές πολυτελείς κατοικίες, καταστήματα, εστιατόρια και spa. Μας πετάνε στον δρόμο γιατί στόχος είναι να εκμεταλλευτούν στο μέλλον κάθε "ευέλικτη" μορφή εργασίας και κάθε αντεργατικό νομοθέτημα που ψήφισαν ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Επιδιώκουν την εκκαθάριση του υφιστάμενου προσωπικού γιατί θέλουν σκλάβους στη δούλεψή τους και όχι εργαζόμενους με συγκροτημένα εργατικά δικαιώματα, σταθερό μισθό, σταθερό ωράριο και μόνιμη εργασία», υπογραμμίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ