Πέμπτη 20 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το Σάββατο το συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της ζωής του λαού

Στις 12.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή το αγωνιστικό ραντεβού

Συλλαλητήριο «για την υπεράσπιση της ζωής του λαού» οργανώνει το Σάββατο 22 Γενάρη το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με το αγωνιστικό ραντεβού να έχει οριστεί στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, καλώντας τα Συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους της περιοχής σε μαζική συμμετοχή.

«Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική που τσακίζει την υγεία, τα εργασιακά δικαιώματα, τη ζωή μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που αφήνει εκτεθειμένους χιλιάδες εργαζόμενους, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 21.600 και εκατομμύρια άλλους να έχουν νοσήσει. «Δεν πρέπει να συνηθίσουμε να πεθαίνουν εργαζόμενοι, απροστάτευτοι σε ένα σμπαραλιασμένο δημόσιο σύστημα Υγείας. Μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο που να το θωρακίζει. Κανένα μέτρο που να προστατεύει τους χιλιάδες εργαζόμενους στους εργασιακούς χώρους σε καράβια, σε εμπορικά καταστήματα, σε αποθήκες, σε επισιτιστικά, σε ναυτιλιακές κ.ά.». Επισημαίνει ότι «τα πρωτόκολλα έχουν γίνει λάστιχο», ενώ αναφέρεται και στην κατάσταση στα νοσοκομεία όπως στο ΓΝ Νίκαιας, που «ασθενείς στοιβάζονται σε φορεία και διαδρόμους γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι για να νοσηλευτούν. Εκατοντάδες υγειονομικοί έχουν κολλήσει τον ιό και δεκάδες άλλοι βρίσκονται σε αναστολή. Την ίδια ώρα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας από τη μία θησαυρίζει και από την άλλη δεν δέχεται όσους νοσούν γιατί είναι "βαριά" περιστατικά».

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά τονίζει ότι «μόνη λύση για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την νεολαία στον Πειραιά και σε όλη τη χώρα είναι να αντισταθούν σ' αυτή την πολιτική που λογίζει ως κόστος την υγεία μας. Να την αντιπαλέψουμε με οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία μας και τους άλλους φορείς στις γειτονιές. Να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή της. Να παρέμβουμε με όλους τους τρόπους για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση. Απάντησή μας πρέπει να είναι η οργανωμένη εργατική - λαϊκή παρέμβαση και πάλη για την υγεία και τη ζωή του λαού».

Κάλεσμα συμμετοχής από Σωματεία και φορείς

Κάλεσμα στους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων «να δυναμώσουμε τον αγώνα για ΣΣΕ, με αυξήσεις με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, για οργανικές συνθέσεις ενάντια στην εντατικοποίηση της δουλειάς, για μέτρα προστασίας της υγείας, για τα οξυμένα προβλήματα στην ανεργία, Κοινωνική Ασφάλιση, ναυτική εκπαίδευση, για τον επαναπατρισμό των εγκλωβισμένων ναυτεργατών στα ποντοπόρα, την φοροεπιδρομή του εισοδήματος», απευθύνουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων Πειραιά, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να παλέψουν για ουσιαστικά μέτρα, που να προστατεύουν τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου.

Ακόμα καλεί και το παράρτημα Πειραιά της Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

«Αναδεικνύεται ακόμα πιο έντονα η επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και στη διαχείριση της πανδημίας, που όλα τα μετρά με τη λογική κόστους - οφέλους» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους σωματεία και φορείς του Κορυδαλλού, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σαββάτου. Σε μαζική συμμετοχή καλούν και Σύλλογοι Γυναικών από τους δήμους του Πειραιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέχεια στον αγωνιστικό βηματισμό με τα συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη(2020-10-08 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε Πειραιά και Ανατολική Αττική(2020-06-12 00:00:00.0)
Οι ναυτεργάτες να αποτινάξουν τα σάπια σανίδια του συνδικαλιστικού κινήματος(2020-02-05 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στο έγκλημα στον Σαρωνικό(2017-09-23 00:00:00.0)
ΟΛΟΙ σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ(2009-07-30 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του(2009-07-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ