Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Οι ναυτεργάτες να αποτινάξουν τα σάπια σανίδια του συνδικαλιστικού κινήματος

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση για το Ασφαλιστικό, που διοργανώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, απευθύνουν στους ναυτεργάτες τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την άμεση και επιτακτική ανάγκη να αποτινάξουν από το σβέρκο τους τη σαπίλα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ, που για λογαριασμό των εφοπλιστών και της κυβέρνησης κάνει την ίδια ώρα ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει κάθε αγωνιστική διάθεση και προσπάθεια.

Οπως επισημαίνεται από τα ταξικά σωματεία, παράλληλα με την ένταση της αντεργατικής επίθεσης με αιχμή αυτήν την περίοδο το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι ναυτεργάτες καλούνται να αντιμετωπίσουν από πάνω τους εν λόγω εργατοπατέρες, τον γγ της ΠΝΟ, Γ. Χαλά, τη λεγόμενη «ομάδα των 9 ναυτεργατικών σωματείων», με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ενωσης Πλοιάρχων, Ε. Τσικαλάκη, και τον γνωστό για τον υπονομευτικό ρόλο του, πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ, Αντ. Νταλακογεώργο.

Οπως σημειώνεται, την ώρα που τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία με συσκέψεις και περιοδείες στα καράβια, με συνελεύσεις και κάθε τρόπο, δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης της πάλης των ναυτεργατών, οι παραπάνω εργατοπατέρες εκδίδουν διαρκώς ανακοινώσεις - λιβέλους για να υπονομεύσουν και να συκοφαντήσουν τη δράση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, να χτυπήσουν τους δεσμούς τους με τους ναυτεργάτες, με σκοπό να περάσουν πιο εύκολα τα αντεργατικά μέτρα.

Την ίδια ώρα, όλος αυτός ο συρφετός διαγκωνίζεται για την καρέκλα του γγ της ΠΝΟ, δηλαδή για το ποιος μπορεί να κάνει καλύτερα τη «δουλειά» για τους εφοπλιστές.

«Οι ναυτεργάτες πρέπει να αποτινάξουν αυτά τα σάπια σανίδια του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος», τονίζουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Επισημαίνουν προς τους ναυτεργάτες ότι «με αιχμή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο προετοιμάζουμε το απεργιακό μέτωπο στον κλάδο των ναυτεργατών, διεκδικώντας ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, συνθήκες εργασίας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Κάλεσμα για το αυριανό συλλαλητήριο στον Πειραιά απευθύνουν ακόμα η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και η ΠΕΣ/ΝΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ