Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τους εργατοπατέρες - στήριγμά της

Την ανάγκη αγωνιστικής απάντησης στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, αλλά και στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό που προκειμένου να διατηρηθεί ως μηχανισμός στήριξης αυτής της επίθεσης «κατακτά» νέα επίπεδα εκφυλισμού, ανέδειξαν το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας (ΣΙΥΝΠ) «Η Πρωτοπορία» και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους, να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, όπως και ενάντια στο εντεινόμενο χτύπημα στην κυριακάτικη αργία. Υπογραμμίστηκε μεταξύ άλλων ότι το ΣΙΥΝΠ έχει επανειλημμένα πραγματοποιήσει παραστάσεις διαμαρτυρίας και περιοδείες στο κατάστημα της «Jumbo» στην Πιερία, ενάντια στην απόφαση της επιχείρησης για λειτουργία όλες τις Κυριακές το χρόνο, συζητώντας με τους εργαζόμενους συνολικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για το πώς οργανωμένα και συλλογικά θα υπερασπιστούν την κυριακάτικη αργία.

Χαρακτηριστικά τα νέα «έργα και ημέρες» της ηγεσίας του ΕΚ Κατερίνης

Αναφερόμενοι στα νέα «έργα και ημέρες» των εργατοπατέρων της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ) τα δύο σωματεία κατήγγειλαν ότι η εν λόγω ηγεσία συνεχίζει να λειτουργεί το ΕΚΚ ως ένα «κλειστό κλαμπ», προσπαθώντας να εμποδίσει τη λειτουργία των ταξικών σωματείων, να υπονομεύσει την προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα.

Οπως κατήγγειλαν, η ηγεσία του ΕΚΚ:

-- Δεν διαθέτει στα αγωνιστικά σωματεία ποτέ και για κανέναν λόγο χώρο μέσα στο Εργατικό Κέντρο.«Δεν απαντάει ποτέ σε αιτήματα που της θέτουμε υπόψη και αφορούν σε διάφορα ζητήματα», τόνισαν τα δύο σωματεία, «όπως το να γίνουν ανοιχτές συνεδριάσεις με αιχμή τα προβλήματα που μας απασχολούν. Π.χ. δεν απάντησε ποτέ σε γραπτό αίτημα για διάθεση χώρου για την πραγματοποίηση σύσκεψης σωματείων και εργαζομένων για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Προφορικά είπε ότι η αίθουσα συνελεύσεων είναι κλεισμένη από άλλα σωματεία έως το τέλος του Φλεβάρη. Τελικά η σύσκεψη έγινε στο φουαγιέ του ΕΚ, και φυσικά αποκαλύφθηκε το ψέμα περί "κλεισμένης" αίθουσας, αφού δεν εμφανίστηκε ποτέ κανένα άλλο σωματείο».

-- Προχώρησε με το έτσι θέλω σε αλλαγή κλειδαριάς στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων.

-- Συνεχίζει να μη δέχεται τις συνδρομές του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία», στην προσπάθειά της να το αποκλείσει ακόμα και με αυτόν τον τρόπο!

-- Στην πρόσφατη συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΚΚ δεν δέχτηκε να συμμετάσχουν οι αντιπρόσωποι του ΣΙΥΝΠ έστω ως παρατηρητές. Αντίθετα, προχώρησαν, η πρόεδρος και ορισμένα μέλη της διοίκησης, σε φραστικές επιθέσεις και προκλήσεις.

-- Εχουν επιδοθεί σε μια βιομηχανία μηνύσεων (πάνω από 30), που αφορούν 15 εργαζόμενους του νομού, καθώς, όπως επισημάνθηκε, «ελπίζουν ότι έτσι θα γονατίσουν τους εργαζόμενους που δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς και τις απειλές τους».

Οπως θύμισαν τα δύο σωματεία, το μόνο που ξέρει να κάνει η διοίκηση του ΕΚΚ είναι να διοργανώνει σεμινάρια ανακύκλωσης της ανεργίας, παρέα με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και το υπουργείο και να μπαίνει σε «κοινωνικούς διαλόγους»...

«Οχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, αλλά είναι και το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Εχουν βάλει στόχο να πετάξουν έξω από το ΕΚΚ όποιο σωματείο αντιπαλεύει αυτήν την αντεργατική πολιτική, όποιο σωματείο προσπαθεί να συσπειρώσει εργαζόμενους στη γραμμή σύγκρουσης με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την κυβέρνηση, την ΕΕ», τόνισαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ